Światła pozycyjne tył - problem z elektryką

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ogix33
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: ogix33 » wt sty 15, 2013 00:31

Witam.
Jakiś czas temu zostałem "szczęśliwym" posiadaczem mk2 :hmm:
Po pewnym nieszczęśliwym nocnym wypadzie został zabrany mi dowód rejestracyjny z powodu problemu ze światłami.
Światła pozycyjne z tylu przestały się "świecić" jak i podświetlenie całej deski rozdzielczej.
Po amatorskiej walce, rozebraniu panelu rozdzielczego nic nie wywnioskowałem. Zabrałem się za bezpieczniki. Nic.
Po jakimś czasie doszedłem do tego, że z tyłu szuflady bezpieczników przerywa jakiś przewód, po wygmeraniu ręką wszystkich kabli zaczęło coś łączyć i przerywać - coś jest na rzeczy.
Odpiąłem tą szufladkę z tych plastikowych zaczepów lecz nie mogę jej wyjąć, jakaś wiązka jest zbyt krótka i uniemożliwia wyjęcie i rozwiązanie problemu.
Moje pytanie właśnie dotyczy tej szufladki - która wiązka może uniemożliwiać wyjęcie a może jest do niej jakiś inny dostęp lub sposób na wysunięcie.
Jako, że jestem tu nowy i zbytnio nie znam się na mechanice ani elektryce liczę na wyrozumiałość.
Pozdrawiam : )

PS.
Z tego co się orientuje na którymś przełomie roku zmienia się elektryka więc data porodu golfiny to `91

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » wt sty 15, 2013 15:37

Kroś tam chyba coś kombinował, bo skrzynke można spokojnie odwórcić kablami do góry i oglądać.

Awatar użytkownika
ogix33
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: ogix33 » wt sty 15, 2013 16:01

Tak mi się wydawało, hm czyli jestem uziemiony.
A może być inna przyczyna tego problemu.
Mijania działają, tylko postojowe tylne (oby dwa) oraz podświetlenie deski nie działa. Bezpieczniki ok, może przełącznik?
Jak wyjmę pstryczek i zrobię obejście w kostce przewodem? Tylko które mam ze sobą połączyć?

Ew. jest ktoś ze Słupska lub okolic kto by zajrzał co może być na rzeczy? Flaszeczka już się chłodzi : >

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”