akumulator jenox
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
akumulator jenox
Witam, mam pytanie odnośnie akumulatora zakupiłem 3 tygodnie temu akumulator jenox w carefour akumulator ma 55ah prąd rozruchu 460A, po założeniu akumulatora autko (silnik 1,6 benzyna 105 KM) odpaliło bez problemu, przejechałem trasę około 10 km , auto odstawiłem do garażu i po dwóch tygodniach próbuję auto odpalić i nie na rady nawet licznik nie zaświeci, dziś rano zacząłem go ładować, co może być powodem dlatego moje pytanie czy nowy zakupiony akumulator należy załadować prostownikiem DODAM ŻE AKUMULATOR NIE JEST ŻELOWY Z GÓRY SĄ POKRĘTŁA DO ODKRĘCANIA), czy to normalne jak auto jest nie odpalane dwa tygodnie że nie można go uruchomić na nowym akumulatorze, i czy może to być wina że przed założeniem go nie naładowałem, w drugim aucie także miałem jenoxa i śmiga już dwa lata bez problemu natomiast auto jest dziennie jeżdzone przynajmniej 15 km do pracy, czy może być jakiś inny powód tego że nie mogę go odpalić. Za odpowiedzi z góry dzięki
prostownik odłączyłem od akumulatora auto ospaliło za pierwszym razem, zmierzyłem napięcie ładowania na pracującym silniku 14,5 V
prostownik odłączyłem od akumulatora auto ospaliło za pierwszym razem, zmierzyłem napięcie ładowania na pracującym silniku 14,5 V
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
akumulator jenox
teraz jeszcze zmierz pobór prądu, jak będzie ok to jeździć i obserwować - info o pomiarach znajdziesz na forum, wiele razy było
jak aku znowu padnie...to coż, może po prostu złom kupiłeś
...jest jeszcze opcja że coś było włączone...np lampka w podsufitce czy cuś
jak aku znowu padnie...to coż, może po prostu złom kupiłeś
...jest jeszcze opcja że coś było włączone...np lampka w podsufitce czy cuś
-
- Nowicjusz
akumulator jenox
Jeżeli po naładowaniu znowu będzie ten sam problem poprostu go pojadę wymienić na inny.
- Qto
- _
- Kontakt:
akumulator jenox
najpierw zmierz pobór prądu w aucie...mariuszrybnik pisze:Jeżeli po naładowaniu znowu będzie ten sam problem poprostu go pojadę wymienić na inny.
-
- Nowicjusz
akumulator jenox
Kolego mariuszrybnik, a jakiś dodatkowy alarm masz ? bo jeśli tak to stawiam ,że to on Ci aku w aucie
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Nowicjusz
akumulator jenox
alarm jakiś tam jest ale chyba fabryczny po zamknięciu auta z pilota pulsuje dioda która jest w drzwiach więc to raczej chyba z alarmu, powiem tak nigdy alarm mi się nie załączył ale mam nadzieję że jest i działa
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: akumulator jenox
nigdy Ci sie załączył, bo to nie jest alarm, tylko deadlock.mariuszrybnik pisze:alarm jakiś tam jest ale chyba fabryczny po zamknięciu auta z pilota pulsuje dioda która jest w drzwiach więc to raczej chyba z alarmu, powiem tak nigdy alarm mi się nie załączył ale mam nadzieję że jest i działa
-
- Nowicjusz
akumulator jenox
Troszkę potestowałem akumulator, sprawa wygląda na dzień dzisiejszy tak:
- Pobór prądu, przy wyłączonych wszystkich urządzeniach w samochodzie to 0,3-0,4 A czyli rozumiem że w normie,
- Gdy samochód dziennie jest odpalany i jeżdzony na dystansie 20km nie ma problemu z odpalaniem,
- Gdy samochód stoji w garażu (nie ogrzewanym) po tygodniu od naładowania akumulatora nie można odpalić ( tzn, rozrusznik kręci ale bardzo słabo).
- Pobór prądu, przy wyłączonych wszystkich urządzeniach w samochodzie to 0,3-0,4 A czyli rozumiem że w normie,
- Gdy samochód dziennie jest odpalany i jeżdzony na dystansie 20km nie ma problemu z odpalaniem,
- Gdy samochód stoji w garażu (nie ogrzewanym) po tygodniu od naładowania akumulatora nie można odpalić ( tzn, rozrusznik kręci ale bardzo słabo).
- Qto
- _
- Kontakt:
akumulator jenox
za dużo...10x mniej byłoby w miarę ok, ale powinno być 20x mniej. Upewnij się że dobry zakres na mierniku był ustawiony...jak tak to szukaj złodzieja prądu...mariuszrybnik pisze:- Pobór prądu, przy wyłączonych wszystkich urządzeniach w samochodzie to 0,3-0,4 A czyli rozumiem że w normie,
-
- Nowicjusz
akumulator jenox
Kolego mi stary Bosch po 3tyg stania pod chmurą - kreci na strzała a Tobie tydzień w garażu i ledwo dycha ??
Wymień baterię - bo ta ma dość
Wymień baterię - bo ta ma dość
-
- Nowicjusz
akumulator jenox
Akumulator ma 1,5 miesiąca, nowy zakupiłem, ile powinien być pobór prądu
Najważniejsze to że nie wiem gdzie szukać co może być przyczyną najbardziej prawdopodobną?
Najważniejsze to że nie wiem gdzie szukać co może być przyczyną najbardziej prawdopodobną?
akumulator jenox
http://forum.vw-passat.pl/threads/48691 ... na-postoju" onclick="window.open(this.href);return false; zerknij w temacik bo jest fajnie opisane ... przetestuj u siebie ... jeśli dalej będzie jak piszesz - to są 2 możliwości --- albo masz coś z masą w aucie albo aku na reklamacji - do wymiany .... Pozdrawiam