Problem z ABS

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
piotras0062
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem z ABS

Post autor: piotras0062 » pn gru 24, 2012 00:41

To po raz kolejny proszę o pomoc, poradę. Sprawa ma się do ABS, który w większości przypadku jazdy nie działa. Byłem pod komputerem i nie było nawet prędkości do odczytu, ukazały się 4 błedy. Stwierdził ze to nie czujniki, więcej nie wie bo trzeba auto zostawić i on do tego dojdzie(nie tanio raczej). czy może to być jakiś przekaźnik albo sterownik znajdujący sie pod tylną kanapa???Czy kogoś kwapił ten sam problem????

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Problem z ABS

Post autor: Haki » pn gru 24, 2012 00:45

4 błędy - brzmi to jak " Wróżenie z fusów " koleś widzi ,że trafił ( wybacz za określenie --- LAIKA ) i chce byś mu auto zostawił /// po czym pyknie je sobie VAG-iem w kilka chwil a Ciebie skasuje jak za zboże ...

Kolego na Twoim miejscu napisałbym do któregoś z kolegów z Twojego regionu - podjedzie z kabelkiem i sami zobaczycie co jest grane ... a pieniążki zostawisz sobie na swoje przyjemności ...

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
piotras0062
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Problem z ABS

Post autor: piotras0062 » pn gru 24, 2012 00:53

sie nie gniewam, to właśnie był kolega :jezor: błędy widziałem i prędkość 0 tez, bo trzymałem kompa na kolanach podczas jazdy jak komp był podłączony

Awatar użytkownika
macbu
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Problem z ABS

Post autor: macbu » pn gru 24, 2012 12:30

czy liwchodzi na to ze komp ABNSU nie dostaje informacji o predkosci auta.... zobacz czy w podłodze prze siedzeniem pasazera nie masz komputrea absu chyba ze pod tylnym siedzeniem... sprawdz stykki czy przypadkiem nie sa zasniedziale... ewentualnie zerknij w okolice skrzynki bezpiecznikow czy przypadkiem jakis przewod nie wyleciał z gniazda gdzie mierzona jest predkosc...

Macbu

Awatar użytkownika
piotras0062
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem z ABS

Post autor: piotras0062 » pn gru 24, 2012 13:36

ok, to mogę dziś zrobić:P. zaobserwowałem ze po odpaleniu auta, bez jazdy abs działa cały czas(czekałem 10 min), ale po ruszeniu po ok 30 s abs przestaje działać

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Problem z ABS

Post autor: Paweł Marek » pn gru 24, 2012 17:04

piotras0062, to przemawia za przełamaniem kabla któregoś czujnika, kolega wyżej ma rację lepiej zasięgnąc jeszcze porady od innegio mechanika lub kolegi z vagiem, albo w prosty sposób posprawdzać czujniki (łącznie z ich kablami) omomierzem - opisy na foryum.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
piotras0062
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem z ABS

Post autor: piotras0062 » pn gru 24, 2012 18:29

Ok, będę sprawdzał w wolnym czasie, na razie dziękuję i Życzę Wesołych Świąt

Awatar użytkownika
piotras0062
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem z ABS

Post autor: piotras0062 » sob gru 29, 2012 22:18

Nom więc jak na razie sprawa rozwiązana, oby nie na krótko, każdy czujnik po kolei oczyszczony, wtyczki sprawdzone( styki oczyszczone), pod maską przy pompie styki wyczyszczone, akumulator rozłączony na 10min w celu usunięcia błędu i od dwóch dni znów CIESZĘ SIĘ SPRAWNYM ABSEM :okej:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”