Problem z ABS
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotras0062
- Mały gagatek
Problem z ABS
To po raz kolejny proszę o pomoc, poradę. Sprawa ma się do ABS, który w większości przypadku jazdy nie działa. Byłem pod komputerem i nie było nawet prędkości do odczytu, ukazały się 4 błedy. Stwierdził ze to nie czujniki, więcej nie wie bo trzeba auto zostawić i on do tego dojdzie(nie tanio raczej). czy może to być jakiś przekaźnik albo sterownik znajdujący sie pod tylną kanapa???Czy kogoś kwapił ten sam problem????
Problem z ABS
4 błędy - brzmi to jak " Wróżenie z fusów " koleś widzi ,że trafił ( wybacz za określenie --- LAIKA ) i chce byś mu auto zostawił /// po czym pyknie je sobie VAG-iem w kilka chwil a Ciebie skasuje jak za zboże ...
Kolego na Twoim miejscu napisałbym do któregoś z kolegów z Twojego regionu - podjedzie z kabelkiem i sami zobaczycie co jest grane ... a pieniążki zostawisz sobie na swoje przyjemności ...
Kolego na Twoim miejscu napisałbym do któregoś z kolegów z Twojego regionu - podjedzie z kabelkiem i sami zobaczycie co jest grane ... a pieniążki zostawisz sobie na swoje przyjemności ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- piotras0062
- Mały gagatek
Re: Problem z ABS
sie nie gniewam, to właśnie był kolega błędy widziałem i prędkość 0 tez, bo trzymałem kompa na kolanach podczas jazdy jak komp był podłączony
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
Problem z ABS
czy liwchodzi na to ze komp ABNSU nie dostaje informacji o predkosci auta.... zobacz czy w podłodze prze siedzeniem pasazera nie masz komputrea absu chyba ze pod tylnym siedzeniem... sprawdz stykki czy przypadkiem nie sa zasniedziale... ewentualnie zerknij w okolice skrzynki bezpiecznikow czy przypadkiem jakis przewod nie wyleciał z gniazda gdzie mierzona jest predkosc...
Macbu
- piotras0062
- Mały gagatek
Problem z ABS
ok, to mogę dziś zrobić:P. zaobserwowałem ze po odpaleniu auta, bez jazdy abs działa cały czas(czekałem 10 min), ale po ruszeniu po ok 30 s abs przestaje działać
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problem z ABS
piotras0062, to przemawia za przełamaniem kabla któregoś czujnika, kolega wyżej ma rację lepiej zasięgnąc jeszcze porady od innegio mechanika lub kolegi z vagiem, albo w prosty sposób posprawdzać czujniki (łącznie z ich kablami) omomierzem - opisy na foryum.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- piotras0062
- Mały gagatek
- piotras0062
- Mały gagatek
Problem z ABS
Nom więc jak na razie sprawa rozwiązana, oby nie na krótko, każdy czujnik po kolei oczyszczony, wtyczki sprawdzone( styki oczyszczone), pod maską przy pompie styki wyczyszczone, akumulator rozłączony na 10min w celu usunięcia błędu i od dwóch dni znów CIESZĘ SIĘ SPRAWNYM ABSEM