seat cordoba 97r moduł komfortu

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: Johnatan » ndz gru 23, 2012 00:59

Witam. Posiadam ori kluczyk z pilotem który nie działa. Dwaj fachowcy potwierdzili że nie nadaje sygnału. Znalazłem w aucie, nad airbagiem pasażera moduł komfortu który odpowiada za sterowanie pneumatycznym zamkiem, migaczami itd. Pytanie brzmi, jak to naprawić? Czy wymiana modułu i tylniej części kluczyka od innego seata załatwi sprawe? Kluczyk ma opis 433,92Mhz i moduł komfortu też ma 433,92Mhz. Kazdy sterownik na allegro posiada te same same częstotliwości wiec jak kupie ten pakiet moduł plus kluczyk i wpakuje w seata to czy to zadziała? czy jest jeszcze jakaś antena która odbiera sygnał od mojego kluczyka.. skoro wszystkie seaty mają te same częstotliwości to musi być jakaś różnicy skoro każdy otwiera sie z własnego kluczyka. Rozebrałem kluczyk, wymieniłem baterie, przelutowałem luty i nic.. dioda miga a auto nie reaguje. Prosze o pomoc co wymienić, jak naprawić.

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » ndz gru 23, 2012 08:46

Piloty dzialaja tylko w poszczegolnych autach bo sa zakodowane w module komfortu.
U Ciebie nie ma modulu komfortu - podlaczajac VAG i wybierajac modul komfortu nie polaczysz sie z nim.
Prawdopodobnie wystarczy zakodowac pilota do auta i bedzie po problemie.
Zamiast modul komfortu wybierz centralny zamek i zakoduj pilota w adaptacjach.

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » ndz gru 23, 2012 11:35

Znając życie to jest pilot na podczerwień i kodujemy go w zamku w drzwiach kierowcy wątpię ze ten system ma diagnozę vag

Swap instalacji z grupy VAG .

Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: Johnatan » pn gru 24, 2012 02:07

http://moto.allegro.pl/modul-komfortu-s ... 44848.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tak wygląda ten sterownik. Różni się od nowszych tym że nowesze mają podwójną kość a ja mam tylko jedną z jednej strony... numery z kluczyka masują z modułem.. Moduł jest oryginalnie montowany i jest na nim wypisane po angielsku zdalne sterowanie. Kluczyk nie działa na irdę, wygląda tak samo jak z seatów FL lecz ze starym grotem. Po zworce przejaźnika w module zapalają się migacze. Podczas zamykania drzwi z klucza migacze nie działają... w sterowniku jest prąd i masa...

Jak zakodować pilot? próbowałem na zapłonie zamykać auto drugim kluczykiem i lipa.

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”