Siłownik Master

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
JakPodglosnisz
Ma gadane
Ma gadane

Siłownik Master

Post autor: JakPodglosnisz » czw gru 20, 2012 14:18

Witam.
Panowie prosiłbym o podpowiedź odnośnie podłączenia siłownika master do mojego alarmu. Poniżej zamieszczam zdjęcie alarmu.

Pozdrawiam, JakPodglosnisz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Siłownik Master

Post autor: jeryk10 » sob gru 22, 2012 21:29

żeby podłączyć siłowniki do tego alarmu musisz mieć siłowniki z centralką na przykład taką http://allegro.pl/centralny-zamek-2d-4d ... 05458.html" onclick="window.open(this.href);return false; twój alarm centralny ma sterowanie tylko masą więc siłowniki muszą tez mieć swoją centralkę twoje przewody od alarmu które są od centrala podłączasz do centralki siłowników pod kolor biały i brązowy

Swap instalacji z grupy VAG .

Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32

Awatar użytkownika
JakPodglosnisz
Ma gadane
Ma gadane

Siłownik Master

Post autor: JakPodglosnisz » ndz gru 23, 2012 19:48

Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Wnioskuje z Twojego postu, że musze mieć odrębną centralke i dopiero ją podłączyć do obecnego alarmu. Dodam, że przy obecnym alarmie mam centralny ale tylko na slave'ach.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Siłownik Master

Post autor: Paweł Marek » ndz gru 23, 2012 19:57

kolego master tym się różni od slave'a że ma w sobie wyłącznik służący do uruchamiania elektrycznego zamka kluczykiem lub poprzez wciśnięcie guzika w drzwiach. Trzy dodatkowe kable są w nim od tego włącznika, i trzeba je podpiąć pod osobną centralkę do zamka. Nie wiem po co ci to potrzebne skoro obsługujesz to jak rozumiem pilotem.
Kolejna rzecz jest taka że do tego sterownika z fotki bezpośrednio siłowników się nie podłączy, skoro działają to masz już jakąś dodatkową centralkę zamka zamontowaną tylko nie znalazłeś jej, taka centralka powinna mieć już wyjścia na te trzy kabelki z mastera.
Kolejne pytanie - czy jesteś pewien że masz dokładane siłowniki elektryczne czy to może jednak zwykły fabryczny central pneumatyczny.
Moja rada jest taka: wywal to, kup sobie alarm obługujący siłowniki elektryczne - prawie każdy to potrafi - i masz po problemie - jeden sterownik zamiast dwóch , mniej gmatwaniny z kablami, mniej rzeczy do psucia

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
JakPodglosnisz
Ma gadane
Ma gadane

Siłownik Master

Post autor: JakPodglosnisz » pn gru 24, 2012 09:59

Doskonale wiem czym różni się master od slave'a. Nie byłem pewien czy można podłączyć go pod mój alarm, tak żeby działał poprawnie, a nie tylko jako slave. Centralny mam elektryczny, nie pneumatyczny. Dzięki za pomoc, poszukam tej centralki. Temat można zamknąć. Pozdrawiam, JakPodglosnisz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”