Witam.
Panowie prosiłbym o podpowiedź odnośnie podłączenia siłownika master do mojego alarmu. Poniżej zamieszczam zdjęcie alarmu.
Pozdrawiam, JakPodglosnisz
Siłownik Master
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- JakPodglosnisz
- Ma gadane
Siłownik Master
żeby podłączyć siłowniki do tego alarmu musisz mieć siłowniki z centralką na przykład taką http://allegro.pl/centralny-zamek-2d-4d ... 05458.html" onclick="window.open(this.href);return false; twój alarm centralny ma sterowanie tylko masą więc siłowniki muszą tez mieć swoją centralkę twoje przewody od alarmu które są od centrala podłączasz do centralki siłowników pod kolor biały i brązowy
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
- JakPodglosnisz
- Ma gadane
Siłownik Master
Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Wnioskuje z Twojego postu, że musze mieć odrębną centralke i dopiero ją podłączyć do obecnego alarmu. Dodam, że przy obecnym alarmie mam centralny ale tylko na slave'ach.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Siłownik Master
kolego master tym się różni od slave'a że ma w sobie wyłącznik służący do uruchamiania elektrycznego zamka kluczykiem lub poprzez wciśnięcie guzika w drzwiach. Trzy dodatkowe kable są w nim od tego włącznika, i trzeba je podpiąć pod osobną centralkę do zamka. Nie wiem po co ci to potrzebne skoro obsługujesz to jak rozumiem pilotem.
Kolejna rzecz jest taka że do tego sterownika z fotki bezpośrednio siłowników się nie podłączy, skoro działają to masz już jakąś dodatkową centralkę zamka zamontowaną tylko nie znalazłeś jej, taka centralka powinna mieć już wyjścia na te trzy kabelki z mastera.
Kolejne pytanie - czy jesteś pewien że masz dokładane siłowniki elektryczne czy to może jednak zwykły fabryczny central pneumatyczny.
Moja rada jest taka: wywal to, kup sobie alarm obługujący siłowniki elektryczne - prawie każdy to potrafi - i masz po problemie - jeden sterownik zamiast dwóch , mniej gmatwaniny z kablami, mniej rzeczy do psucia
Kolejna rzecz jest taka że do tego sterownika z fotki bezpośrednio siłowników się nie podłączy, skoro działają to masz już jakąś dodatkową centralkę zamka zamontowaną tylko nie znalazłeś jej, taka centralka powinna mieć już wyjścia na te trzy kabelki z mastera.
Kolejne pytanie - czy jesteś pewien że masz dokładane siłowniki elektryczne czy to może jednak zwykły fabryczny central pneumatyczny.
Moja rada jest taka: wywal to, kup sobie alarm obługujący siłowniki elektryczne - prawie każdy to potrafi - i masz po problemie - jeden sterownik zamiast dwóch , mniej gmatwaniny z kablami, mniej rzeczy do psucia
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- JakPodglosnisz
- Ma gadane
Siłownik Master
Doskonale wiem czym różni się master od slave'a. Nie byłem pewien czy można podłączyć go pod mój alarm, tak żeby działał poprawnie, a nie tylko jako slave. Centralny mam elektryczny, nie pneumatyczny. Dzięki za pomoc, poszukam tej centralki. Temat można zamknąć. Pozdrawiam, JakPodglosnisz.