Pytanie o gniazdo i nietylko

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
MaRcIN-R
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: MaRcIN-R » pn gru 17, 2012 23:49

witam wszystkich VWmaniaków :bigok:
od niedawna jestem posiadaczem MK3 1.9TD z 1994r i mam pare pytań odnośnie elektroniki
1. w środkowym panelu w miejscu gdzie w zależności od wersji sa przyciski sterowania klimą dwa miejsca wolne przełącznik podgrzewania tylnej szyby i sterowanie tylnich szyb, znalazłem za zaślepkami wtyczke o nr. 443972577 i obok niej zaizolowane jeszcze dwa przewody bez wtyczki co to może być lub czego tam brakuje?
2. mam zamontowany automat do świateł i chodzi mi o to żeby go osunąć, żeby myc samemu zapalać światła.
dostałem sie do kabli które idą do przełącznika w celu zlokalizowania i usunięcia przekaźnika ale go nie było tylko znalazłem centralke od alarmu i zamykania drzwi z pilota.
i tu moje pytanie czy tem automat może być już w centralce jako ala opcja czy np mogło być coś pokombinowane w samym włączniku świateł?
pozdrawiam :pub:

vw jetta 2 - 1.6 automat
vw golf 3 - 1.8 GT
vw golf 3- 1.9 TD
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=241131 ;)

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt gru 18, 2012 00:18

zobacz 16. pkt regulaminu

1. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=344905" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
MaRcIN-R
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: MaRcIN-R » wt gru 18, 2012 01:30

Qto
dziekuje za info odnośnie złącza
a i podpis poprawiony

a jakiś elektryk zajął by sie tym 2pkt.? bo to troche irytujące auto sie grzeje rano i po oknach świeci niepotrzebnie

vw jetta 2 - 1.6 automat
vw golf 3 - 1.8 GT
vw golf 3- 1.9 TD
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=241131 ;)

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt gru 18, 2012 21:38

MaRcIN-R pisze:a jakiś elektryk zajął by sie tym 2pkt.? bo to troche irytujące auto sie grzeje rano i po oknach świeci niepotrzebnie
pewnie by się zajął...sprawa pewnie nie jest skomplikowana lecz nie widząc auta ciężko coś powiedzieć. Piszesz o centralce...odłącz ją i zobacz czy światła się zapalą na zapłonie, będziesz wiedział czy to ona steruje światłami.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr gru 19, 2012 00:15

MaRcIN-R, jeśli to co kolega wyżej proponuje nie wyjaśni to opisz czy światła włączają się od razu razem z zapłonem ( z przerwą świecenia w czasie pracy rozrusznika) czy dopiero sekundę lub później po uruchomieniu silnika. W pierwszym przypadku zerknij do porad opisałem tam z kolegą prosty układzik z kawałka kabla i dwóch diod może ktoś tak zrobił i zlokalizujesz to w wiązce włącznika,
w drugim wypadku szukaj pudełka z automatem do włączania, może być gdziekolwiek w okolicy skrzynki bezpieczników,

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”