Centrany a lampka w samochodzie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wiem że jest tutaj sporo specjalistów dlatego zwracam się z prośbą. Otóż założyłem sobie do samochodu centralny zamek.Nie ori tylko zwykły elektryczny. Chciałem wykorzystać jeden z przewodów by po otwarciu samochodu z pilota, zapalała mi się lampka wewnętrzna ( ta nad lusterkiem). I pojawił się problem... Lampka sterowana jest minusem, a centralny plusem....Jaki patent zastosować żeby w momencie otwierania samochodu z centralnego zapodać minus do lampki? Jest jakiś przekaźnik, który potrafi zmieniać sygnał z plusa na minus??
-
- VWGolf.pl Killer
Chcesz mieć podobnie tak jak w golfie iv ze dusisz na otwieranie w piloćie a w kabinie zapala się lampka?
Re: Centrany a lampka w samochodzie
Dokładnie tak. Potem pokombinuje jeszcze z postojami itd ale najpierw muszę rozwiązać tan problem... podpinam wszystko ładnie a lampka zapala sie od razu.. dopiero po trzeciej próbie przypomniałem sobie że w kablach mam minus a lampka jest właśnie nim sterowanamuszkatobiasz pisze:Chcesz mieć podobnie tak jak w golfie iv ze dusisz na otwieranie w pilocie a w kabinie zapala się lampka?
-
- VWGolf.pl Killer
a pomyślałeś o tym ze jak otwrzysz auto pilotem i zapali sie lampka i tak zostawisz to ta lampka będzie ciągle świecić! bo normalnie po chwili gaśnie bo jest moduł sterujący!
ale chodzi mi o to żeby sygnał był zamieniony. Cały czas bedzie plus a w momencie otwarcia zamka z pilota to " magiczne coś o które pytam" zmieni plus na minus na ułamek sekundy i zapali mi lampke.
-
- VWGolf.pl Killer
a w III jest te światło czasowe czy tylko na zasadzie otwarte świeci zamkniete gaśnie odrazu
Jest czasówka dlatego chodzi mi tylko o impuls. Dostanie na chwile minus i nawet jak będą drzwi zamknięte to ona i tak będzie świeciła te 20 czy 25 sek. chodzi tylko o sygnał z centralnego.
-
- VWGolf.pl Killer
Dobra od początku...
1)Na centralnym jest stały minus. W momencie naciśnięcia przycisku na pilocie siłowniki na ułamek sekundy dostają PLUS i się otwierają/zamykają.
2)Lampka jest zgaszona ale jeżeli dostanie MINUS to się zapala na te 20-25 sek.
Chce połączyć centralny i lampkę ale muszę zamontować na kablu łączącym centralny i lampke jakiś przekażnik żeby na stałe zmieniał sygnał.... z minusa na plus a w momencie otwarcia zamka z plusa na minus...
CLEAR??
1)Na centralnym jest stały minus. W momencie naciśnięcia przycisku na pilocie siłowniki na ułamek sekundy dostają PLUS i się otwierają/zamykają.
2)Lampka jest zgaszona ale jeżeli dostanie MINUS to się zapala na te 20-25 sek.
Chce połączyć centralny i lampkę ale muszę zamontować na kablu łączącym centralny i lampke jakiś przekażnik żeby na stałe zmieniał sygnał.... z minusa na plus a w momencie otwarcia zamka z plusa na minus...
CLEAR??
-
- VWGolf.pl Killer
wszystko ladnie, pięknie, ale tam gdzie impuls jest stały minus i tylko na chwile jest pojawai sie plus...
-
- VWGolf.pl Killer
no na chwile załączy mase i puści wtedy załączy sie lampka a po chwili zgaśnie masz czasowye światło tak mówiłeś
-
- VWGolf.pl Killer
Temu pytałem o te szczegóły bo myślałem żę masz światło jak w maluchu ajak masz czasowe to walisz przekażnik i gotowe tylko muśi byc taki co jast rozwarty ,jak dostanie impuls (+) to załączy na sekude i działa jak co to pytaj