Montaż sterownika centralnego zamka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam u siebie jakiś alarm z pilotem zamontowany przez poprzedniego właściciela, który zaczyna szwankować. Chciałbym zamontować sterownik ze scyzorykiem np. CARPROTECT BX20. Czy da się taki sterownik podłączyć pod ten alarm czy muszę pierw go wymontować? Chciałbym zrobić to jakoś tak, by wciąż mieć alarm i jednocześnie pozbyć się dodatkowego pilota.
ILE BY NIE BYŁO TO I TAK JEST ZA MAŁO
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
to może kup centralkę alarmu z obsługą centralnego zamka na pilotabszosa pisze:Chciałbym zrobić to jakoś tak, by wciąż mieć alarm i jednocześnie pozbyć się dodatkowego pilota.
najlepiej w Twoim przypadku będzie sprawdzić pierw jaki jest zamontowany obecny sterownik alarmu. Potem poszukaj czy producent nie oferuje podobnego lub nowszego sterownika ze scyzorykiem. Jeśli uda Ci się znaleźć sprawdzisz czy kostki i wyprowadzenia są podobne w sterowniku starym i nowym. Jak wszystko będzie si to kwestia wpięcia sterownika pod starą kostkę tylko
Zakładanie sterownika który będzie sterował sterownikiem alarmu który będzie sterował centralnym zamkiem i innymi rzeczami to lekka kombinatoryka.
Zakładanie sterownika który będzie sterował sterownikiem alarmu który będzie sterował centralnym zamkiem i innymi rzeczami to lekka kombinatoryka.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
dlaczego ? Zdecydowana większość alarmów obsługuje centralny zamek...devill4 pisze:Zakładanie sterownika który będzie sterował sterownikiem alarmu który będzie sterował centralnym zamkiem i innymi rzeczami to lekka kombinatoryka.
Wiem ale mi chodziło raczej o te pytanie:Qto pisze: devill4 napisał(a):Zakładanie sterownika który będzie sterował sterownikiem alarmu który będzie sterował centralnym zamkiem i innymi rzeczami to lekka kombinatoryka.
dlaczego ? Zdecydowana większość alarmów obsługuje centralny zamek...
Stąd moje stwierdzenie, że to kombinacjabszosa pisze:Czy da się taki sterownik podłączyć pod ten alarm czy muszę pierw go wymontować?
devill4, Tak właśnie chciałbym zrobić, żeby jakoś zastąpić obecny sterownik nowym. Nie bardzo się na tym znam stąd takie nieprecyzyjne pytanie.
W takim razie muszę sprawdzić jaki mam i szukać coś podobnego ze scyzorykiem
W takim razie muszę sprawdzić jaki mam i szukać coś podobnego ze scyzorykiem
ILE BY NIE BYŁO TO I TAK JEST ZA MAŁO