Światła dzienne

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Dexter18
Użytkownik
Użytkownik

Światła dzienne

Post autor: Dexter18 » czw gru 06, 2012 22:26

Witam chciałbym zrobić światła dzienne. Mam w domu przekaźniki zwierne tak ze jeżeli na styk 85 jest masa i ze stacyjki na 30 dam + i z mijania(postojowych) na 86 dam plus to dzienne zapalaja sie razem z mijania(postojowymi). Wiem ze na przekaźniku rozwiernym prąd z 30 na 87a płynie cały czas a w momencie właczenia postojowych przeskauje na 87. i wyłacza dzienne. Czy na tych przekaźnikach które ma. da sie jakos zrobic ze to dzialało jak na rozwiernych. mam 3 szt. wiec może po połaczeniu jakoś ich razem?

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Światła dzienne

Post autor: marcinek84 » śr sty 02, 2013 23:50

Ja mam na takim schemacie podłączone dzienne tylko co wychodzi jako ze świateł mijania podłączone mam pod styk 56 z włącznika świateł, zaś to co ma być ze skrzynki bezpieczników pod linie X (po zapłonie tylko rozłącza podczas kręcenia rozrusznikiem). musisz mieć 1 przekaźnik ze stykiem 87a czyli rozwierny.
Obrazek

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Sokol9185
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Światła dzienne

Post autor: Sokol9185 » czw sty 03, 2013 13:45

a ja nie mam ani jednego przekaźnika plus zasilania mam ze wzbudzenia alternatora a minus mam z postoju mianowicie z plusa który zasila pozycje. i po zapaleniu się pozycji gasną dzienne jak by się komuś spodoba pomysl mogę jakoś to dokladniej opisać później

Masz ochotę zajrzyj i zostaw coś po sobie :):)

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=459809" onclick="window.open(this.href);return false;

kupie wzmocnienia zderzaków przód + tyl pod szeroki zdeś tylko ori wchodzi w grę

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”