Kontrolka ASR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Kontrolka ASR
Witam mam pytanie,chodzi o kontrolkę chyba ASR normalnie nie mam takiego przycisku ani ESP ale jak ostatnio podłączyłem akumulator bo był ładowany to zaświeciła się taka kontrolka i zgasła i tyle jej widzieli. Czy to był jakiś test licznika czy może jest możliwość podłączenia. Pozdrawiam
Kontrolka ASR
Możesz mieć system ASR bez przycisku na desce , sprawdż w kodach wyposażenia lub przy ruszaniu , przy mocniejszym wciśnięciu gazu na 1 powinien ujmować mocy aby nie dopuścić do uślizgu kół
-
- Nowicjusz
Kontrolka ASR
Hmm sprawdzałem jak pisałeś i nic nie zmniejsza poślizgu kół,a może być taka opcja że trzeba przycisk podłączyć i ewentualnie vagiem adoptować . Po kodach nie mogę rozczytać bo kartka jest przytarta
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Kontrolka ASR
Jeśli Twój wieśwagen jest fabryczny i nikt nic nie majstrował to opcji nie ma Biorąc jednak pod uwagę, że to Polska to opcja zawsze jest, bo ktoś mógł zamaskować obecność systemu np z powodu jego niewłaściwego działania, ale nit nie jest wróżbitą i zdalnie nie zdiagnozuje co tam masz pod maską i w elektryce. Trzymaj się raczej tego, że nie ma opcjiArekkwiatek pisze:Hmm sprawdzałem jak pisałeś i nic nie zmniejsza poślizgu kół,a może być taka opcja że trzeba przycisk podłączyć i ewentualnie vagiem adoptować .
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
ASR jest zintegrowane z pompą ABS, jesli ci nie działa ASR bo ktoś by odłączył to i ABS by ci nie dzialał, zaciągnij ręczny i daj na gaz, kontrolka ASR na desce rozdzielczej powinna zacząć mrygac. Czy przycisk ASR reaguje na wsiśnięcie tzn czy po wciśnięciu guzika ASR zapala ci się kontrolka ASR w liczniku?Arekkwiatek pisze:Hmm sprawdzałem jak pisałeś i nic nie zmniejsza poślizgu kół,a może być taka opcja że trzeba przycisk podłączyć i ewentualnie vagiem adoptować . Po kodach nie mogę rozczytać bo kartka jest przytarta
-
- Nowicjusz
Kontrolka ASR
Hmm auto sprowadziłem z francji rok temu i o dziwo wszystko jest w fabrycznym porządku,przycisku nie mam jest zaślepka. Auto nie reaguje na poślizg po prostu mieli kołami. Zadałem to pytanie bo kontrolka zaświeciła się przy podłączaniu akumulatora. Jest jeszcze kontrolka od tempomatu i jakieś składanie oparcia tak wygląda ale one się nie zaświecają.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
kolego po prostu nie masz ASR, w Mk4 ASR nie było standardem, dopiero od Mk5 ASR jest standardem nawet w najuboższych wersjachArekkwiatek pisze: ASR normalnie nie mam takiego przycisku