ABD problem z cz. temp.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ABD problem z cz. temp.
Witam! Mam problem z czujnikiem temperatury mianowicie wskazówka nie przekracza mi 70 stopni. Często wskazówka stoi na tej czwartej kresce co są blisko siebie. Zmieniłem termostat nic nie pomogło, zmieniłem czujnik i dalej lipa. Z tego co wiem do tego silnika jest z żółtą otoczką i taki właśnie zakupiłem. Dodam że auto nagrzewa się normalnie (wnioskuje po ogrzewaniu wewnątrz), dmucha gorącym powietrzem.
ABD problem z cz. temp.
to prawdopodobnie masz uszkodzenie w samych zegarach , podłącz kabel od czujnika na moment do masy , wskazówka powinna się wychylić na maksa
ABD problem z cz. temp.
Miałem kiedyś MK3 z takim silnikiem, złote auto. bezawaryjne i silnik prosty jak budowa cepa.
Jaki termostat wsadziłes? Verneta czy Wahlera? U mnie swego czasu było podobnie a wymieniłem jeden po drugim 2 Vernety i dopiero za 3-cim razem Wahler załatwił sprawę, więc nowy termostat może być już uszkodzony.
Jaki termostat wsadziłes? Verneta czy Wahlera? U mnie swego czasu było podobnie a wymieniłem jeden po drugim 2 Vernety i dopiero za 3-cim razem Wahler załatwił sprawę, więc nowy termostat może być już uszkodzony.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ABD problem z cz. temp.
można też zmostkować styki we wtyczce - też wychyli się na max.miś fazi pisze:podłącz kabel od czujnika na moment do masy , wskazówka powinna się wychylić na maksa
odbiegając lekko od tematu...
u mnie 370 tys. km stuknęło i nadal latajameess pisze:Miałem kiedyś MK3 z takim silnikiem, złote auto. bezawaryjne i silnik prosty jak budowa cepa.
- Paweł Marek
- V.I.P.
ABD problem z cz. temp.
żebyś czuł wyraźne ciepło w kabinie starczy nawet 50 stopni - z tej obserwacji niewiele wynika. Pewnie winien jest termostat - wszyscy z tym walczymy bo brak jest dobrych na rynku. Chcesz poznać rzeczywistą temperaturę? Kup termometr za 2-3 dych i mierz ją w zbiorniczku, ok 2-3 stopnie więcej będziesz miał w silniku. I wszystko wiesz. Jeśli będzie zgodna ze wskazaniem licznika winny nadal jest termostat. Jeśli będzie inna winny jest czujnik albo licznik. A może być i taka sytuacja - i to nic szczególnego z uwagi na jakość zamienników, że i czujnik i termostat sa po trochu walnięte.KOSA1987 pisze:nie przekracza mi 70 stopni
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: ABD problem z cz. temp.
termostat firmy Vernetjameess pisze:Jaki termostat wsadziłes? Verneta czy Wahlera?
- Paweł Marek
- V.I.P.
ABD problem z cz. temp.
KOSA1987, Vernet jest jedym z najgorszych. Ale jest jedna rzecz. Nie patrz na to jakie marki termostatów są polecane, ponieważ absolutnie niema w tej chwili na rynku takiej firmy (łącznie z z ASO) która sprzedaj pewne termostaty. Żeby nie wymieniać w kółko rada jest jedna. Dogadać się w sklepie wziąc kilka sprawdzić w garnku z woda i zakładac jak się trafi dobry - pozostałe oddać.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.