mam dziwny problem ze swoim golfem II 1.8 gaźnik 2E2 + lpg 1984 r.
ja sobie w nim siedziałem wczoraj wieczorem to zauważyłem że na jałowych delikatnie mruga kontrolka ładowania widoczna tylko gdy jest bardzo ciemno, po wciśnięciu gazu przestaje,
gdy załącza się wiatrak bo silnik ma swoją temperaturę obroty leciutko opadną z ok. 950 na 850 , wtedy także kontrolka gaśnie, teraz pytanie czy szczotki w alternatorze do wymiany czy licznik wariuje bo również tak mruga kontrolka oleju z czymże ta bardziej gdy mocno depcze w pedał gazu podczas jazdy, co tu jest grane?
problem z ładowaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem z ładowaniem
a naciąg paska sprawdzałeś, nie widoczne dla oka a potrafi się ślizgać
Jadę powoli... Ale przed Tobą :D
problem z ładowaniem
po pierwsze miernik w dlon i na zapalonych swiatlach sprawdz ladowanie , po drugie sprawdz stan oleju , jezeli wszystko bedzie ok tzn ze masz dziec zwarcie , czyli popraw bezpieczniki , i patrz pokolei po kablach od licznika do skrzynki z bezpiecznikami i dalej w strone komory silnika i na silniku
-
- Użytkownik
problem z ładowaniem
olej w normie, pasek naciągnięty, pomyślałem sobie że może pompa oleju siada ale na takim czymś przejechałem już ponad 1000 km i nie widać by coś się zmieniło w silniku