nieprawidlowe wskazania temp cieczy na zegarach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich forumowiczow. Mam problem z wskaznikiem temperatury cieczy. Przy temp 90 wskaznik leci na maksymalne wychylenie. Komputer w sekcji silnika i zegarow pokazuje poprawna temperature czyli w okolicach 90. Dzieje sie tak na dwoch roznych nowych czujnikach. W jaki sposob sterowany jest ten wskaznik - jakis przetwornik U/I ? Nie usmiecha mi sie kupowac i wymieniac calych zegarow wole pogrzebac Macie jakies pomysly co moze byc przyczyna takiej usterki? pozdrawiam
-
- Użytkownik
jak sprawdzić czujnik(http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=88981" onclick="window.open(this.href);return false;)jak czujnik będzie dobry przyczyny szukać wtyczka czujnika , licznika niebieska lub kabelki
Dzieki za szybka odp ale komputer widzi poprana temperature i do wskaznikow tez przychodzi informacja z poprawna wartoscia, problem jest tylko z wysterowaniem samego wskaznika wiec czujnik i kabelki wedlug mnie sa ok
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Skoro w ECU i w liczniku widac poprawna wartosc temperatury a wskaznik skacze jak chce to zobacz co sie dzieje podczas testu wskaznikow analogowych w liczniku - jak wtedy zachowuje sie wskazowka.
no to wskaznik zupelnie padl wiec mam inne pytanie. Mam zegary 1J0 919 861D czy jak kupie uzywke licznikow to moge je podmienic bez zadnych kombinacji czy musze zgrywac wsad ze starego licznika? To ze bede mial inny przebieg to sprawa oczywista ale czy autko wogole odpali bo cos czytalem ze w liczniku jest immo/?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ehem...dobrze czytałeś, nie odpalin1x0n pisze:czytalem ze w liczniku jest immo/?