Problem z ABS-em
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z ABS-em
Witam. Mam problem z ABS-em. Mianowicie zaświeciła mi się kontrolka, pojechałem do mechanika, który podłączył kompa - i wywaliło błąd czujnika tylnego lewego koła (G46) Mechanik sprawdził czujnik i wygląda na to, że jest OK. Wychodzi na to, że problem leży po stronie kabli, ponieważ sprawdzaliśmy miernikiem czy nie ma przerwy w ciągłości przewodów na odcinku czujnik - a wtyczka przy pompie ABS. I tu pojawił się problem. W jednym z przewodów przejście jest, w drugim nie. I teraz moje pytanie czy przewody te idą bezpośrednio od czujnika aż do samej komory silnika, czy gdzieś na tym odcinku jest jakaś złączka (jak jest, to w którym miejscu), dzięki której można wymienić tylko fragment uszkodzonej instalacji ??? Z góry dziękuję za pomoc.
Problem z ABS-em
moja rada to zmień mechanika na elektryka
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Problem z ABS-em
Jest jedna złączka dwupinowa...ale niestety nie pamiętam gdzie. Jak nie pod nadkolem to pewnie pod kanapą z tyłu.
Problem z ABS-em
Rozebrałem boczek i wyjąłem kanapę i żadnej złączki nie widać. Kable wchodzą w całą wiązkę co idzie przy progu. Chyba że coś przeoczyłem.