Witam w moim Golfie na 99% mam wersję Comfortline lecz posiadam tylko kluczyk z latarką . Czy drugi kluczyk ten który jest zgubiony to był "scyzoryk " ? Też mi się nasuwa na myśl jeszcze jedno , jeżeli to jest dosyć wysoka wersja wyposażeniowa to czemu nie ma alarmu ? Czy jeżeli jest alarm to musi być kluczyk z przyciskami? Dodam że jeżeli zamknę samochód na centralny to koło rygla od strony kierowcy miga czerwona dioda .
Aha jeszcze jedno , jeżeli tylna wycieraczka chodzi tylko tak jakby przerywa , włączy się , zatrzyma w połowie szyby i dalej idzie ? Czy silniczek jest do wymiany czy ewentualnie jakieś przesmarowanie ?
Brak alarmu oraz kluczyka .
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
tomek0809, kolego widze ze jesteś mlody stażem na forum . Ale na wszystkie twoje pytania sa juz dawno odpowiedzi wiec wystarczy skorzystać z opcji szukaj! np. twojej wycieraczki http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=124314" onclick="window.open(this.href);return false; .. Alarm tez jest fabryczny bo wszystkie mają , a kluczyk mozna kupic na allegro scyzoryk i zaprogramowacć . No wszystko jest tylko czytaćtomek0809 pisze:wyposażeniowa to czemu nie ma alarmu
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Miałem dokładnie to samo u siebie jak tylko kupiłem golfa. Musisz rozebrać silniczek i wyczyścić papierkiem ściernym te ścieżki na kółku zębatym. U mnie nazbierało się tam jakiegoś syfu i takie rzeczy się działy. Tylko rozbieraj ostrożnie bo ja u siebie połamałem tą "dyszę" na którą nakłada się wężyk z płynem. I teraz jak spryskuję tylną szybę to cieknie płyn do środka klapy. Będę musiał to jakoś poprawić.tomek0809 pisze:Aha jeszcze jedno , jeżeli tylna wycieraczka chodzi tylko tak jakby przerywa , włączy się , zatrzyma w połowie szyby i dalej idzie ? Czy silniczek jest do wymiany czy ewentualnie jakieś przesmarowanie ?
Kto Ci taką bajkę opowiedział??Rafał 21 pisze:Alarm tez jest fabryczny bo wszystkie mają
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
immo tak, alarm nieRafał 21 pisze:Alarm tez jest fabryczny bo wszystkie mają
plus wymiana modułu komfortuRafał 21 pisze:kluczyk mozna kupic na allegro scyzoryk i zaprogramowacć
tu racja...szukać i czytać, wszystko byłoRafał 21 pisze:wszystko jest tylko czytać