witam,
VW Jetta V 2008 1,9 tdi
Problem: nie świeci mi kontrolka rezerwy przy wskaźniku paliwa (taka okrągła, żółta)
Generalnie wskaźnik paliwa działa, gdy dojdzie do czerwonych kresek włącza się rezerwa "komputerowa" - pojawia się żółty dystrybutor tam gdzie reszta kontrolek - ale nie zapala mi się ta żółta kontrolka przy wskaźniku z poziomem paliwa.
- I nie wiem czy ona się nie zapala bo jeszcze jest paliwo
- Czy po prostu się przepaliła
- Czy jest coś źle ustawione - jak kupowałem samochód to miał mało paliwa i świeciły się obie rezerwy (komputerowa i ta kontrolka) i w między czasie pojechałem do ASO i mam wrażenie że od tego czasu tego nie ma (albo nie zwróciłem uwagi)
- Może ktoś wie jakie są kryteria zapalania się tych alarmów
taka mała upierdliwość, a nie będę jej doświadczalnie sprawdzał bo nie widzi mi się zatrzymanie/zapowietrzenie gdzieś w trakcie jazdy...
pozdrawiam
kontrolka paliwa przy wskaźniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Pablo Corrado
- Forum Master
Tam nie ma kontrolki. Nie będzie nic świecić.
Rzeczywiście pod światło widać tam "coś", ale to nie lampka.
Rzeczywiście pod światło widać tam "coś", ale to nie lampka.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
kontrolka rezerwy paliwa jest na dużym wyświetlaczu MFA z dużym FIS jesli się go ma lub w górnym kwadracie nad małym wyświetlaczem 1/2 FIS no i potwierdzam to co napisał Pablo Corrado,
dzięki za odpowiedź. Czyli szukam dziury w całym. Oczywiście mówiąc rezerwa "komputerowa" miałem na myśli tę kontrolkę w prawym górnym rogu wyświetlacza.
Jednak naprawdę ta kontrolka przy wskaźniku nie miała prawa się świecić? Bo jeszcze do wczoraj byłem w 100% pewien że się świeciła, a ASO coś popsuło (ewentualnie zresetowało jakiś soft czy coś). kurde w sumie dziwna akcja... żeby nie było to byłem trzeźwy
Jednak naprawdę ta kontrolka przy wskaźniku nie miała prawa się świecić? Bo jeszcze do wczoraj byłem w 100% pewien że się świeciła, a ASO coś popsuło (ewentualnie zresetowało jakiś soft czy coś). kurde w sumie dziwna akcja... żeby nie było to byłem trzeźwy
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: kontrolka paliwa przy wskaźniku
dante666 pisze:
Jednak naprawdę ta kontrolka przy wskaźniku nie miała prawa się świecić?
ile razy musisz mieć napisaną odpowiedź w temacie?
wystarczy raz, tylko wiem co widziałem. Postawiłem to pytanie po raz drugi ale raczej czysto retorycznie bo jak sam zauważyłeś głupio po dwóch takich samych odpowiedziach ponawiać pytanie . Szczerze mówiąc miałem cichą nadzieję że jest to związane z jakimś ustawieniem software'owym ale skoro we dwóch mówicie że nie ma takiej opcji żeby to świeciło to aż strach pomyśleć dlaczego świeciło w sumie temat wyczerpany. dzięki.