Problem z napięciem w pompie paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, wczoraj podczas jazdy zgasł mi silnik i nie chciał się już odpalić. Po sprawdzeniu bezpieczników i przejrzeniu filtra paliwa okazało się, że paliwo nie dociera do filtra. Mój kolega (bardziej mechanikowaty) zajrzał do pompy pod tylnym siedzeniem i okazało się po sprawdzeniu miernikiem, że w kostce nie ma napięcia. Po podłączeniu Vaga nie wykryto żadnych błędów. Chwilę potem po przekręceniu kluczykiem pompa załączyła, auto odpaliło, przejechałem 5 kilometrów i znowu zgasł, pompa znowu nie miała napięcia. Może miał ktoś podobny problem i podpowie co z tym fantem zrobić (może to padnięty przekaźnik, a jeśli tak to który odpowiada za pompę)
VW Golf 1.9 TDI Kombi, 130KM, automat, 2003 r.
-
- Użytkownik
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
W jaki spsob sprawdzacie czy jest napiecie na pompie?
Zwroccie uwage na to ze pompa jes wlaczana po przekreceniu kluczyka na jakies 2-3 sek po czym napiecie znika i podawane jest dopiero gdy silnik czacznie pracowac.
Zwroccie uwage na to ze pompa jes wlaczana po przekreceniu kluczyka na jakies 2-3 sek po czym napiecie znika i podawane jest dopiero gdy silnik czacznie pracowac.
Sprawa wyjasniona, padla pompa paliwa. Dzieki agrala
VW Golf 1.9 TDI Kombi, 130KM, automat, 2003 r.