Odcinanie benzyny

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ziabka89
Użytkownik
Użytkownik

Odcinanie benzyny

Post autor: ziabka89 » śr paź 17, 2012 17:26

Witam. jak mam podpiac dwa kable zolte ktore ida od przekażnika do wtyczki 4 pinowej od Wtryskiwacza zeby mi odcinalo paliwko jak jade na gazie ? pod ktore kolory

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Odcinanie benzyny

Post autor: Paweł Marek » śr paź 17, 2012 18:06

Mam na schemacie że liliowy i biało liliowy zasilają wtryskiwacz, więc jeden z nich czyli plusowy biało liliowy tniesz i oba końce podłączasz do kabli od przekaźnika pod piny 30 i najpewniej 87a, ale czasem może być pod 30 i 87 - tu już konkretniej nie pomogę bo nie wiem jak masz sterowany ten przekaźnik, ale jeśli to ten sam przekaźnik który obsługuje elekrozawory LPG to pierwsza wersja podłączenia.
Ale najlepiej wywal ten przekaźnik i podpinaj bezpośrednio pod włącznik w kabinie czy sterownik LPG. Używając przekaźnika tracisz możliwość ustawienia sobie czasu nakładania się paliw - żeby nie było szarpania silnikiem przy przełączaniu paliw. oraz masz jeszcze jeden awaryjny element w aucie , może nie tyle sam przekaźnik ale wsuwki marnej jakości śniedziejące i miękkie, wcześniej czy później dają o sobie znać

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
ziabka89
Użytkownik
Użytkownik

Odcinanie benzyny

Post autor: ziabka89 » śr paź 17, 2012 18:33

Zgadza sie. Gra wszystko. Dziekuje za podpowiedź :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”