Witam szanownych forumiowiczow. Moj sasiad ma problem z tylnym spryskiwaczem (a raczej jego brakiem). Silniczek (pompka) jest sprawny ale dziala tylko w jedna strone tzn. podaje plyn na przednia szybe. Manetka jest sprawna bo po zamianie kabli przy silniczku dziala ale wtedy tylko na tyl. Co moze byc przyczyna braku dzialania tego spryskiwacza? Wydaje mnie sie ze ktos mogl grzebac w instalacji, poniewaz minus na silniczek wychodzi z akumulatora a obok wystaje z koszulki jakis przewod (oryginalny?). Serdecznie prosze o pomoc. Ponizej przedstawiam fotke:
Problem z tylnym spryskiwaczem.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Powinny być podpięte kable z wiązki. Widać ze to jednak może być manetka, łamie się blaszka i jak się psika z przodu to często chodzi wycieraczka z tylu. Sprawdź jak to działa po podpieciu jak ma być bo tak podłączone nie będzie chodzić tył.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maniek20080
- Diesel Power
Odepnij ten niebieski przewód od pompki i aku, i podłącz do pompki w jego miejsce ten brązowoniebieski co wychodzi z wiązki. powinno być ok. Jeśli dalej nie będzie działać to uszkodzona manetka