Mk2 1.8 nie wyłacza pompki paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
witam
mam Golfika 1.8 PF 107km
dopadł go pewien problem
pompka paliwa podająca po przekręceniu kluczyka cały czas działa w ogóle nie wyłącza się , a powinna wyłączyć się chyba pa mniej więcej 5sek
zmieniałem przekaźniki , kompa wkładałem całego od kolegi , bezpieczniki , masy nawet posprawdzałem dalej to samo !
jeżeli ktoś miał taki przypadek lub wie co mogło się stać to proszę o szybką odpowiedz
mam Golfika 1.8 PF 107km
dopadł go pewien problem
pompka paliwa podająca po przekręceniu kluczyka cały czas działa w ogóle nie wyłącza się , a powinna wyłączyć się chyba pa mniej więcej 5sek
zmieniałem przekaźniki , kompa wkładałem całego od kolegi , bezpieczniki , masy nawet posprawdzałem dalej to samo !
jeżeli ktoś miał taki przypadek lub wie co mogło się stać to proszę o szybką odpowiedz
Kiedys niałem podobny problem ale w RP a mianowice po przekreceniu kluczyka w pozycje "wyłącz", silnik dalej jakby chodzi i dostawał paliwo. Co sie okazało ze do tego auto nie miało mocy. Pojechalem do mechanika i wyszło ze trzeba ustwic wyprzedzenie zapłonu, i po zrobieniu tego wszystkie bolączki ustały i wiecej nie miałem zadnych problemów z niewyłaczniem sie auta.
jeśli pompa paliwa chodzi cały czas w silniku PF to raczej uwalony komputer, ja po swapie tak miałem nie podpiąłem głównej masy przy silniku i przekręciłem kluczyk co spowodowało spalenie komputera i pompka cały czas pracowała.Poczytaj jeszcze niżej
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 1#p2793471" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 7#p2277287" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 1#p2793471" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 7#p2277287" onclick="window.open(this.href);return false;
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
-
- Nowicjusz
chyba jakiś większy problem z tym jest bo nawet jak odepne przekaźniki to pompa cały czas podaje paliwo
jak wyciągniesz 32 to powinna wtedy przestać działać. Temat wielokrotnie wałkowany na forum, na 99% spalone ecu, ewentualnie słaba masa, ale ja bym stawiał na to pierwsze. Jeśli masz możliwość przepnij ecu, lub podjedź na szrot sprawdź czy po przepięciu jest wszystko ok i kup ecu
-
- Nowicjusz
miałem golfa o takim samym silniku i przemieniłem kompa bo akurat mi został i to samo tylko że tamten golf miał imo
-
- Nowicjusz
jeszcze jedno tylko od takiego samego silnika będzie pasowało ECU ?
czy może podejdzie od innego modelu?
czy może podejdzie od innego modelu?
Uwalony masz kolego tranzystor w ecu. Nie kupuj nowego kompa tylko dostarcz tego jakiemuś ogarniętemu elektronikowi. Dla niego wylutować i wlutować scalaka to 5 minut. Jak jesteś zainteresowany który z nich odpowiada za pompę napisz na pw
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
-
- Nowicjusz
napisze jeszcze raz Golf miał instalacje gazową i jeśli wyciągnąłem całą wiązkę kabli od gazu to mogłem coś tam odpiąć i teraz pompa będzie cały czas chodzić ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
jesli pompa pracuje po wyjęciu swojego przekaźnika to masz błache zwarcie w instalacji które musisz znaleźć miernikiem, nic nie szukaj w ECU itp. Być moze założono do pomp dodatkowy przekaźnik w celu ich odłączania przy pracy auta na LPG, to trzeba go odnaleźć i zlikwidować - czyli przywrócić fabryczne podłaczenie pomp pod skrzynkę bezpieczników.siwers1234 pisze:bo nawet jak odepne przekaźniki to pompa cały czas podaje paliwo
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.