Audi a3 8L nie pali, imobilaiser
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam jak w temacie Audi A3 nie chce odpalić, co najdziwniejsze stało się to z dnia na dzień gdzie auto było cały czas używane. Z tego co się dowiedziałem od sąsiadów w aucie całą noc uruchamiał się alarm co spowodowało wyładowanie akumulatora dodatkowo próbowałem go kilka razy odpalić ( jeszcze wtedy kręcił rozrusznik ) aż padł całkiem. Okazało się, że akumulator był już padaka więc zamontowałem nowy elegancko naładowany - prąd jest, cała elektryka odpowiednio chodzi. Teraz przy próbie odpalenia nawet nie kręci rozrusznik, raz na jakiś czas po załączeniu zapłonu również pojawia się kontrolka immo na desce i słychać jakby "cyknie". Audi A3 8L 1.9tdi 90km automat. Proszę o jakieś rozwiązania bo auto już stoi 2 tygodnie. Pozdrawiam
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Wygląda że masz problem z rozrusznikiem.Sprawdzić trzeba czy dochodzi prąd do cewki rozrusznika w momencie próby odpalenia.Jeśli dochodzi sygnał rozrusznik na stół.Jeśli nie dochodzi może być kostka stacyjki.
-
- Użytkownik
jak jest słabo naładowany akumulator też są takie objawy i kontrolki na liczniku przygasają mocnomaciasdj pisze: raz na jakiś czas po załączeniu zapłonu również pojawia się kontrolka immo na desce i słychać jakby "cyknie"
no jeszcze jak brakuje masy lub coś z przewodem doprowadzającym prąd do rozrusznika to też tak będzie
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Właśnie wróciłem po długich i ciężkich z auta ale udało się w końcu podłączyć vaga, było sporo błędów z tego co zwróciło moją uwage: zablokowany główny moduł oraz za słaby sygnał z kluczyka oczywiście w immo, pokasowane ale auto dalej kaput co tutaj działać
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Wyjaśnij czy kręci ten rozrusznik czy też nie? Wypadało by poprawić styki od pętli immo przy kierownicy żeby widział kluczyk (są tematy o tym poszukaj).maciasdj pisze: pokasowane ale auto dalej kaput
Immo blokuje to pali i gaśnie.Zwariował ci ten alarm i to on pewnie blokuje,bo było zrobione jakieś odcięcie.Wywal go i będzie dobrze.
siedze aktualnie w samochodzie, oslone z kierownicy juz zdjalem widze kilka kostek i jedna mniejsza przy stacyjce z zielonym i czarnym kablem i co dalej z tym sprzerac zeby poprawic sygnal z klucza. dodam jeszcze ze wczesniej tez mialem kilka razy problem z odpaleniem ale po kilku probach chodzil normalnie wiec nie ruszalem. rozrusznik nadal nie kreci
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Pętla jest czarna i założona jak by na bębenek stacyjki od spodu jest wtyczka czarna dwu-pinowa trzeba poprawić tam styki.
Ale problem chyba będzie nadal ponieważ nie kręci rozrusznik.
Ale problem chyba będzie nadal ponieważ nie kręci rozrusznik.
jeśli masz dołożony alarm to najczęściej "fachowcy" odcinają kabel od rozrusznika - wtedy zobaczysz gruby czarny kabel przecięty na pół z którego idą 2 kabelki do przekaźnika. Jeśli tak jest to zewrzyj te kable i zobacz czy rozrusznik kręci. Swoją drogą po co ktoś stosuje takie metody zabezpieczeń które najprościej ominąć 1 małym kabelkiem ....maciasdj pisze:rozrusznik nadal nie kreci
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
odpięcie całego modułu alarmu też powinno pomóc ,bo przekaźnik bez napięcia z modułu jest zwarty.
z tego co mi się wydaje to alarm jest tutaj fabrycznych jedyny kabel który widziałem odcięty to taki krótki podłączony do masy przy akumulatorze . nie mam pojęcia nadal jak poprawić ten sygnał kluczyka. przepraszam że tak mecze ale jestem laikiem w tycch sprawach