Witam, mam problem z centralnym zamkiem, (centralny na pilot) samochód mogę zamknąć z pilota ale nie mogę go otworzyć, wymieniłem baterie w pilocie , podmieniłem pompkę, ale z kluczyka normalnie otwiera to wychodzi że pompka jest ok, wczoraj po długim grzebaniu doszedłem do wniosku że walnięty jest przekaźnik który jest z tyłu obok pompki, chyba tak nazywa się . Gdzie mogę taki kupić lub może ktoś ma na zbyciu??? nie ma żadnych napisów ani numerów więc nie wiem czego mam szukać jest coś takiego na allegro???
centralny zamek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mariusz514
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
centralny zamek
to jest najzwyklejszy przekaźnik taki sam jak się zakłada np do świateł, powinien mieć numerki koło styków 30, 87, 87a, 85 i 86, kosztuje kilka do 10 zeta, ale takie przekaźniki rzadko się psują. Częściej sam sterownik albo okablowanie a tej kwestii nie bardzo dostaniesz dokładniejsze info póki się nie dowiesz nazwy sterownika bo potrzebny będzie schemat jego podłączenia
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- mariusz514
- Mały gagatek
- Kontakt:
centralny zamek
wydaje mi się że poszedł przekaźnik, jak dam plus bezpośrednio na przewody idące do pompki to zamyka i otwiera, ale jeszcze w wolnej chwili rozkręcę sterownik. A czy jak dam nowy sterownik to nie będę potrzebował nowego pilota??? a sam sterownik gdzie mogę kupić???Dzięki Paweł Marek wreszcie jakieś konkrety bo post widnieje kilka dni a nikt nic nie napisał konkretnego, nie ma na forum żadnego elektromechanika???
-
- Użytkownik
centralny zamek
witam myśle że temat będzie pomocny (http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=172208" onclick="window.open(this.href);return false;)