[mkIII] Brak iskry

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

ary123
Nowicjusz
Nowicjusz

[mkIII] Brak iskry

Post autor: ary123 » wt wrz 25, 2012 19:55

siemanko
Dziś jechałem samochodem silnik 1.8 75km i nagle zabrakło mu mocy w ogóle nie reagował na pedał gazu , Lina i do domu. w domu stwierdziłem że coś z cewką wymieniłem ja na szrocie ale po 15 minut zrobiła się mega gorąca ledwo dało się dotknąć, no i też nie odpalał na niej, wyczyściłem palec, paliwo dochodzi więc co jeszcze może być tego przyczyną, Pozdrawiam

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

[mkIII] Brak iskry

Post autor: stonefree » śr wrz 26, 2012 14:20

Albo brak dobrej masy do cewki lub silnika, albo jakiś problem w układzie wysokiego napiecia. U mojego kolegi paliły sie cewki, a po wymianie kopułki i poprawieniu przewodów masowych przestały.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

[mkIII] Brak iskry

Post autor: Paweł Marek » śr wrz 26, 2012 14:41

Probowałeś długo kręcić na niej? Sprawdziłeś czy wytwarza iskre? Trzeba kabel zapłonowy wychodzący z niej wyjąć z kopułki przyłożyć do silnika i zakręcić

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ary123
Nowicjusz
Nowicjusz

[mkIII] Brak iskry

Post autor: ary123 » śr wrz 26, 2012 16:57

Próbowałem długo kręcić. Iskra była tak bardzo słaba że mogłeś językiem dotknąć.
A mógłby to być czujnik położenia wału? był tych modelach 1.8 75km

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

[mkIII] Brak iskry

Post autor: Paweł Marek » czw wrz 27, 2012 19:27

niema. Cały czas pasuje na cewkę, podmieniałeś na sprawdzoną ? Obejrzy dokładnie jej wtyczkę może w niej jest zwarcie

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”