siemanko
Dziś jechałem samochodem silnik 1.8 75km i nagle zabrakło mu mocy w ogóle nie reagował na pedał gazu , Lina i do domu. w domu stwierdziłem że coś z cewką wymieniłem ja na szrocie ale po 15 minut zrobiła się mega gorąca ledwo dało się dotknąć, no i też nie odpalał na niej, wyczyściłem palec, paliwo dochodzi więc co jeszcze może być tego przyczyną, Pozdrawiam
[mkIII] Brak iskry
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
[mkIII] Brak iskry
Albo brak dobrej masy do cewki lub silnika, albo jakiś problem w układzie wysokiego napiecia. U mojego kolegi paliły sie cewki, a po wymianie kopułki i poprawieniu przewodów masowych przestały.
- Paweł Marek
- V.I.P.
[mkIII] Brak iskry
Probowałeś długo kręcić na niej? Sprawdziłeś czy wytwarza iskre? Trzeba kabel zapłonowy wychodzący z niej wyjąć z kopułki przyłożyć do silnika i zakręcić
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
[mkIII] Brak iskry
Próbowałem długo kręcić. Iskra była tak bardzo słaba że mogłeś językiem dotknąć.
A mógłby to być czujnik położenia wału? był tych modelach 1.8 75km
A mógłby to być czujnik położenia wału? był tych modelach 1.8 75km
- Paweł Marek
- V.I.P.
[mkIII] Brak iskry
niema. Cały czas pasuje na cewkę, podmieniałeś na sprawdzoną ? Obejrzy dokładnie jej wtyczkę może w niej jest zwarcie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.