Przystosowanie elektryki pod immo3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Planuje zapakować do mk4 zegary immo 3(1j5 920 826c) , tylko że ani abs ani air bag nie idzie po canie , a chciałbym żeby szło po canie
mam 2 poduszki powietrzne , czy byłby taki sterownik żeby chodził z 2 poduchami po canie ?? i najlepiej p&p aby żeby pociągnąć cana
bo abs mam już rozwiązany
Planuje zapakować do mk4 zegary immo 3(1j5 920 826c) , tylko że ani abs ani air bag nie idzie po canie , a chciałbym żeby szło po canie
mam 2 poduszki powietrzne , czy byłby taki sterownik żeby chodził z 2 poduchami po canie ?? i najlepiej p&p aby żeby pociągnąć cana
bo abs mam już rozwiązany
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Jaki masz nr sterownika poduszek?
Mozna zmieniac kodowanie w sterowniku poduszek ale do tego potrzebny jest programator.
Montujac sterownik od 4 poduch bedziesz mial problem z sesnorami bocznymi chyba ze zmienisz jego kodowanie.
Mozna zmieniac kodowanie w sterowniku poduszek ale do tego potrzebny jest programator.
Montujac sterownik od 4 poduch bedziesz mial problem z sesnorami bocznymi chyba ze zmienisz jego kodowanie.
kolego na razie nie wiem jaki mam , a gdzie można znaleźć ten sterownik ? chciałbym żeby było jak najbardziej p&p aby pociągnąć can
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Sterownik jest na tunelu srodkowym za konsola, widac go od strony pedalu gazu.
Wystarczy podpiac VAGa by wiedziec jakie ma nr.
Wystarczy podpiac VAGa by wiedziec jakie ma nr.
po urlopie pojade na vaga i zobaczymy , a żeby go wyjąć trzeba zdejmować konsole czy wystarczy tylko tunel środkowy ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
krissMK4, czytaj co się pisze ...
przy geju masz zaślepkę...wyciągasz i masz dostęp do sterownikaagrala pisze:widac go od strony pedalu gazu
Qto, sorki przeoczyłem jeszcze jak ktoś by był bardzo miły powiedział by mi do którego pinu trzeba do prowadzić can h i can l
agrala, on nie wie czy ma can - bo dokłada - jeśli ma auto bez can to sterownik airbag - wtyczka jest wtedy 50 pinowa a nie 75 - najpierw to krissMK4, może w końcu porób fotki co masz, sprawdź jakie masz wtyczki a nie zakładaj 50 tematów dotyczących dozbrajania CANagrala pisze:74, 75.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Dokładnie jak pisze grg474, co da ciągnięcie jakis canów od sterowników ,które nie obsługują can.Trzeba najpierw je wymienic na inne.Albo zrobić ,żeźbę w liczniku ,żeby analogowo obsugiwał.Choć do końca nie wiem jak to będzie działać,bo oprócz kontrolek abs,airbag jeszcze obrotomierz nie bedzie działał.
z tego co pamiętam to temat o sterowniku już zakładał to pewnie już kupionyedzio pisze:obrotomierz nie bedzie działał.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Z pierwszego postu wywnioskowalem ze kolega zamierza kupic sterownik do poduch na CANie wiec podalem na jakich pinach jest CAN w takich sterownikach.
nooom wiem - ja cię rozumiem tylko on ma wtyczkę 50pinową i samo info o CAN mu tu mało się przyda - wybaczcie co napisżę ale on od początku zabiera się od dupy strony. Po 1 zadawał pytania o sterownik silnika - z tego co mi wiadomo już go kupił, ale jego ignorancja jest tak wielka, że nie poczytał ze zrozumieniem porady montażu can do aut bez. Z tego co wiem - teraz próbuje odczytać pin ze sterownika silnika z rocznika 1999/2000 bo mu macher powiedział że tak trzeba. Potem szukał sterownika abs z can oczywiście takiego co nie będzie wymagał przeróbki wtyczki, następnie pyta o airbag tj piny odpowiedzialne za CAN. Owszem dałeś info ale to mu nic nie da bo po 1 nie czyta schematów, auto zaprowadzi znowu do machera - więc może macher czy mechanik - jak zwał tak zwał niech zapyta czego nie wie - bo tak to jest jałowa dyskusja.agrala pisze:Z pierwszego postu wywnioskowalem ze kolega zamierza kupic sterownik do poduch na CANie wiec podalem na jakich pinach jest CAN w takich sterownikach.
Najgorsze jest to że on nie da sobie pomóc, bo na skróty się nie da - chyba że tylko wymiana sterownika silnika + licznik VDO 1J0 920 822/842
grg474, dzięki za słowa krytyki , też się liczą . cana miałem od samego początku , tylko jakiegoś nie pełnosprawnego , bo obrotomierz działał a nie pokazywał spalania na fisie ;/ , teraz po wymianie ecu z 038 906 018J na 038 906 018BM wszystko działa i abs również się udało przez cana puścić więc temat do zamknięcia dzięki wszystkim za pomoc