Hej,
Zostałem szczęśliwym posiadaczem Golfa IV kombi, 1999r. 1.6 benzynka.
Szczęście szczęściem ale... jak zawsze musi jakieś być
Golfik pali mi bezpiecznik 38, na jednej sztuce udaje mi się maksymalnie raz otworzyć z centralnego drzwi. Ja go już spali przestają mi działać elektryczne lusterka(nie pali bezpiecznika od nich) i wspomniany już centralny zamek.
W momencie zakupu nie było wsadzonego wogóle bezp. 38, sądzę że problem może być od dłuższego czasu ;/
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej łamigłówki.
Golf IV pali bezpiecznik 38
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pali w momencie otwierania/zamykania? przetrzep przelotki w drzwiach. często lubią sie w tych miejscach łamać przewody.
Może to głupie ale sprawdź czy nie wkładasz czasem bezpiecznika mniejszego niż powinien być. Ja właśnie dzisiaj włączając grzanie szyby tylnej po kilku sekundach zauważyłem, że pali się bezpiecznik. Okazało się że w miejsce gdzie powinien siedzieć bezpiecznik 20A poprzedni właściciel założył 10A:) Założyłem właściwy i jest ok.
Bezpiecznik jest ok, ma być 15A, spaliło 2x15A i dzisiaj włożyłem na minute 20A i był ten sam efekt.
Tylko raz usłyszałem "pyknięcie" i było to w momencie zapalenia silnika. Ale tak jak na to obiektywnie patrze to pali chyba w momencie otworzenia.
Sprawdzę przelotki rano.
Tylko raz usłyszałem "pyknięcie" i było to w momencie zapalenia silnika. Ale tak jak na to obiektywnie patrze to pali chyba w momencie otworzenia.
Sprawdzę przelotki rano.
Sprawdziłem przelotki niestety to nie to ;/
Gdzie jeszcze może tkwić problem??
Gdzie jeszcze może tkwić problem??
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
odłącz wszystkie lampki oświetlenia wewnętrznego...i zobacz czy nadal wywala bezpiecznik