Napiecie na czujnikach ABS
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem z ABS ,W zwiazku z tym mam takie pytanie.Czy napiecie na wtyczkach do czujnikow jest caly czas czy po wcisnieciu hamulca?
Problem mam taki ze ABS nie dziala,swieca sie kontrolki ABS i recznego,wyswietlacz kompa wywala napis STOP i po niemiecku ze hamulce niesprawne(hamulce dzialaja).VAG pokazuje niesprawne czujniki,mechanik powiedzial ze czujniki sprawne i chce mi wymieciac cala instalacje w aucie, wiec stwierdzilem ze sam to sobie moze zrobie,o ile dojde do przyczyny .
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
wszystkie ??darek1975 pisze:VAG pokazuje niesprawne czujniki
Sprawdź bezpiecznik na akumulatorze...
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Czy bedzie napiecie to zalez od rodzaju czujnikow.
Zazwyczaj jest tam 5V, pedal hamulaca nie ma nic do tego, wystarczy ze wlaczysz zaplon.
Zazwyczaj jest tam 5V, pedal hamulaca nie ma nic do tego, wystarczy ze wlaczysz zaplon.
A wiec tak ,mam nowe dane. MAm 2 czujniki tylko z przodu,sprawdzalem lewe kolo brak napiecia przy wlaczonym zaplonie tez.Bezpieczniki sprawne w skrzynce i przy akumulatorze.Pomierzylem napiecia i przy tym przy akumulatorze po wyjeciu na jednym wtyku jest 12V a na drugim 3,6 V ,wiec chyba jest gdzies przebicie .
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Jak masz 2 czujniki to abs Ci nigdy nie bedzie dzialal.
Daj bledy z vaga wraz z opisami.
Daj bledy z vaga wraz z opisami.
Faktycznie sa 4 czujniki.Chyba problem da sie rozwiazac,przednie wtyczki byly sztukowane,kable doslownie sie rozsypuja,wymiana przewodow powinna pomoc.