Passat B5 problem z ABS, ESP.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem w Passacie B5 z 2000 roku taki, ze nie zapalają mi się w ogóle po załączeniu zapłonu kontrolki od ABSu i ESP i oczywiście układ ani jeden ani drugi nie działa, co jest grane? Tak wiem VAG aczkolwiek miał ktoś może podobny problem?
Jak podłączysz Vag to podłącz pod adres 19 w tym adresie będzie wiadomo co jest grane
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Re: Passat B5 problem z ABS, ESP.
Ok spoko dzięki kolego. Jutro będę działał i zobaczymyjeryk10 pisze:Jak podłączysz Vag to podłącz pod adres 19 w tym adresie będzie wiadomo co jest grane
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Nie, nie to nie to problemem. Byłem na VAGu wywalił błąd czujnika kąta skrętu. Hmmm wymieniana była nie dawno maglownica i to jest problemem z tego co wiem, źle ustawiony czujnik.. Sie zrobi. Robiłem testy zegarów i nie włączyły się kontrolki ABS ani ESP, ktoś mi powie może co się dzieje, ze te dwie kontrolki mi sie w ogole nie palą akurat??agrala pisze:Sprawdz bezpieczniki od ABSu - te na akumulatorze.
jakie kodowanie cangateway?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Zabij mnie, a nie wiem. Mechanik działał... sugerujesz, ze CAN nie jest zakodowany pod sterownik ? czy, że CAN ma złe kodowanie? W ogole jak się mają moje dwie nieszczęsne nie działające kontrolki do magistrali szeregowej? w sensie, ze sterownik ABSu nie wysyła informacji? Hmm ale to po przekręceniu zapłonu by sie odpalało ABS, ESP, a to nie odpala sie nawet po przekręceniu zapłonu tak jakby ich nie było, a są...grg474 pisze:jakie kodowanie cangateway?
w kodowaniu można wyłączyć informację dla licznika przesyłana po can - dlatego pytam jakie kodowanie skoro nie świecą kontrolki to wyłączony ABS po CAN.
Pytanie czemu ktoś wyłączył
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Ale masz łeb stary! Nie wpadłem na to! .. Rzeczywiście totalna racja.. Czemu wyłączył ? Pewnie dlatego, ze po wymianie magla nie umiał zaadoptować czujki kąta skretu kiery i wywaliło błąd ABSu i ESP na zegarach. Bo generalnie VAG pokazuję błąd tylko i wyłacznie tej czujki, a reszta podzespołów układu ABS i ESP jest OK. DZIEKIIIII WIELKIE!!grg474 pisze:w kodowaniu można wyłączyć informację dla licznika przesyłana po can - dlatego pytam jakie kodowanie skoro nie świecą kontrolki to wyłączony ABS po CAN.
ps będzie umiał to zrobić pierwszy lepszy gość z kompem czy szukać fachowca?
vag > 19 CANGATEWAY > Softcoding > ustaw 00006 i zatwierdźVii pisze:będzie umiał to zrobić pierwszy lepszy gość z kompem czy szukać fachowca?
Więc ..Mechanik podpiął kompa, a ja se sam zrobiłem bo on nie wiedział jak. Kontrolki zapaliły się na stałe i ABS i Kontrola Trakcji.. Skalibrowałem sobie czujnik kąta skrętu i przestało wywalać błąd. Wszystko pięknie działa. Nie rozumiem dlaczego ktoś wyłączył te systemy zamiast po prostu skalibrować czujnik ale coź bywa i tak.. Bardzo mi pomogłeś dzięki raz jeszcze
luzik - ważne że ktoś czyta/słucha rad.