Przestały działać światła mijania i pozycyjne

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

kitek7878
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kitek7878 » pn wrz 03, 2012 21:48

Witam,

mam następujący problem: po przekręceniu włącznika świateł na pozycje "światła mijania" lub "światła pozycyjne" świecą tylko z tyłu pozycyjne, a z przodu nic z tego, obie żarówki nie świecą. Same żarówki są raczej sprawne gdyż to chyba takie dwu-włóknowe i gdy włączam światła drogowe to świecą normalnie (przez co teraz w dzień na długich jeżdzę ) :P Pozycyjne z przodu się nie zapalają, ale jeśli o to chodzi to bodajże już wcześniej nie działały więc nie wiem czy to wspólny problem.
Wszystkie bezpieczniki - sprawne.
Chciałem nawet kupić włącznik świateł bo myślałem że to może w nim problem ale testowałem dwa inne i dalej to samo.

btw. przekręcenie włącznika jak widać działa dość sprawnie bo podświetla również zegary oraz załącza w końcu możliwość włączenia świateł drogowych.

Ale co może być przyczyną nie świecenia świateł mijania ( i pozycyjnych) z przodu?

Pozdrawiam, i dziękuje z góry :)

wojtas46
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: wojtas46 » wt wrz 04, 2012 06:15

Przeczytaj ten temat
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=408160" onclick="window.open(this.href);return false;

kitek7878
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Przestały działać światła mijania i pozycyjne

Post autor: kitek7878 » wt wrz 04, 2012 23:06

Witam ponownie,

okazało się że problemem była ta wajcha od świateł 'długich', pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”