Cześć
Zakupiłem niedawno Alhambrę TDI po lifcie z 2000 roku. Auto posiada parktronik, który nie działa. Poprzedni właściciel kupił 2gi moduł, z którym system także nie działa. Twierdzi, że na vagu pokazuje zwarcie wszystkich 8 czujników stąd wniosek, że jednak kupił także walnięty moduł.
Potrzebuję informacji, czy do tej alhambry pasuje modul od innego autka VW/AUDI/SEAT/SKODA a także schematu instalacji elektrycznej tego systemu wraz z opisem kostek.
Potrzebna pomoc w parktronicu Alhambra
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony pt sie 31, 2012 20:30 przez GRIZLI, łącznie zmieniany 1 raz.
Octavia III -1.4 DSG ---[/i]
Moduł
Skoro jest zwarcie, może wystarczy sprawdzić co jest nie tak i po sprawie...
Skoro jest zwarcie, może wystarczy sprawdzić co jest nie tak i po sprawie...
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Zwarcie na 8 czujnikach jednocześnie?..mało prawdopodobne.
zwarcie do plusa,czy masy? choć pewnie mało istotne bo problem jest w instalacji.Jeden przewód zasila wszystkie czujniki.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Widzisz kolego edzio, tak to jest, dla niektorych opis bledu jest malo wazny.
Chca pomocy ale wiedza lepiej.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Potrzebna pomoc w parktronicu Alhambra
Do mnie coś pijesz kolego? Czy to ja napisałem, ze odczyty błędów są mało ważne? Szukam pomocy a nie durnych tekstów. Tak się składa, że autka z grupy VW... obarczone są wieloma przypadłościami, notorycznie powtarzającymi się w różnych autach. Dlatego na forach ludzie szukają wyjaśnienia, czasem wystarczy dać hasło aby otrzymać szybką i prostą odpowiedź. Szukam jak najwięcej informacji na ten temat aby raz przysiąść do autka z dużym zasobem wiedzy i zrobić to a nie pisać tygodniami wiele postów i w każdym z nich -to samo :to nie to, to nie tamto, dalej nie działa.agrala pisze:Widzisz kolego edzio, tak to jest, dla niektorych opis bledu jest malo wazny.
edzio
Chwilowo jestem uziemiony w domu, zapalenie oskrzeli i płuc, ledwo żyję. Nie mogę wyjść i sprawdzić dokładnie tym bardziej, że najpierw musiałbym odkręcić i wymontować fotel kierowcy aby dobrać się do skrytki, zamontować nowy modół i odpalić wtedy vaga.