połączenie taśmy/zwijacza do airbag kierownicy w Golfie IV

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

maarcin09
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: maarcin09 » ndz sie 26, 2012 21:43

pewności 100% nie mam , ale z boku fotela czuć w miejscu airbagu coś twardego , w kształcie podłużnym , więc podejrzewam , że to poduszka. Z fotela wychodzi właśnie ta wtyczka , której zdjęcie zamieściłem w jednym z poprzednich postów.. Raczej chodziło mi o to , gdzie wtyczkę wychodzącą z fotela podłączyć.

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » pn sie 27, 2012 11:51

To szukaj wtyczki w aucie. Powinna wychodzić pod fotelem spod wykładziny. Jeśli jej nie ma to pewnie fotele przełożone. Choć nie wiem czy jakieś mk4 wychodziło bez poduszek w fotelach.

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » pn sie 27, 2012 12:58

jhosef pisze:Ja Ci pisałem, że na tej wiązce nie powino być nic. To co pokazałeś na zdjęciu to ewidentne rękodzieło. Teraz to nie o wiązkę powinieneś się martwić ale o to co pozostało z oryginalnych airbag bo wygląda na to, że wszystko było wystrzelone i ktoś w trym grzebał.
Się zgadzam.

Sprawdź obecność poduszki pasażera (klapkę odciągasz do góry podważając od dołu) i odczytaj błędy vagiem.
maarcin09 pisze:Choć nie wiem czy jakieś mk4 wychodziło bez poduszek w fotelach.
Wychodziły - m.in. w polsce w najtańszych wersjach

maarcin09
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: połączenie taśmy/zwijacza do airbag kierownicy w Golfie

Post autor: maarcin09 » pt sie 31, 2012 00:00

jhosef pisze:
Ja Ci pisałem, że na tej wiązce nie powino być nic. To co pokazałeś na zdjęciu to ewidentne rękodzieło. Teraz to nie o wiązkę powinieneś się martwić ale o to co pozostało z oryginalnych airbag bo wygląda na to, że wszystko było wystrzelone i ktoś w trym grzebał.
Cewka wbudzeniowa występuje w kostce przyłączeniowej gniazdo z dwoma pinami w poduszce (jest miejsce na tą cewkę po rozebraniu kostki) , więc na pewno nie jest to żadna "manufaktura" , tylko po prostu uszkodzona cewka. Tyle w temacie , problem rozwiązany - wątek do zamknięcia. Dzięki wielkie wszystkim za pomoc. Pozdrawiam , maarcin09.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”