Witam, golf mk4 1.8t AGU rocznik 2000 i brak kontrolek Check Engine, EPC, Spalin czy to normalne? Z tego co wyczytałem na forum niektórzy twierdzą że "być może " nie wszystkie auta to posiadały ale konkretów nigdzie nie znalazłem.
Normalnie przy włączeniu zapłonu powinny się zaświecić te kontrolki i po chwili zgasnąć. Czy ktoś wie jak to faktycznie jest?
Ostatnio mam błąd sondy lambda 16518 grzałka nie działa i sonda stoi na napięciu 0,45V auto chodzi jak na razie ok, ale w związku z tym "jakiś" check powinien się chyba zapalić ?
pozdrawiam
Jameess
Brak kontrolek EPC, Check Engine, Spalin
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jeżeli masz przepustnice na linkę to kontrolki EPC nie będziesz miał. Co do kontrolki check to chyba była ona dopiero po 2000r stosowana.
No właśnie mam przepustnice na linkę, wszystkie pozostałe kontrolki są ok, łącznie z kontrolką zapięcia pasów.
Ale jest gdzieś jakieś oficjalne info? bo nawet serwis Vw kompletnie nic nie wie a dzwoniłem z ciekawości do dwóch.
Ale jest gdzieś jakieś oficjalne info? bo nawet serwis Vw kompletnie nic nie wie a dzwoniłem z ciekawości do dwóch.
Sprawdż pod słońce czy masz wogóle w swoim liczniku taką kontrolkę.