sygnalizator świateł
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
sygnalizator świateł
Witam. Od wczoraj mam dziwny problem z elektryką mojego auta. Wyłącznik świateł jest ustawiony na pozycję 0 czyli wyłączone ale mimo to gra melodyjka jak otworzę drzwi. Do tego przy wyłączonych światłach świeci mi się cały czas podświetlenie tablicy rejestracyjnej i podświetlenie zegarów. Czy tym cyrkom winny jest wyłącznik świateł?
sygnalizator świateł
Żeby dokładnie stwierdzić czy to jest włącznik świateł to go wyciągnij i zobacz czy jak wypniesz kostkę z włącznika to zgaśnie podświetlanie i przestanie brzęczeć. Jeżeli przestanie to przełącznik do wymiany.
Re: sygnalizator świateł
mam wyciągnięty wyłącznik i jak go odepnę to przestaje grać muzyczka i światła gasną.BaotianeQ pisze:Żeby dokładnie stwierdzić czy to jest włącznik świateł to go wyciągnij i zobacz czy jak wypniesz kostkę z włącznika to zgaśnie podświetlanie i przestanie brzęczeć. Jeżeli przestanie to przełącznik do wymiany.
sygnalizator świateł
Przełącznik do wymiany, ewentualnie rozebrać, przeczyścić styki, poklejone rozkleić, wypolerować główki styków i tyle.
Re: sygnalizator świateł
Witam ponownie. Okazało się, że winny jest wyłącznik świateł. Dzięki za porady.