schemat elektryczny climatronic do 1.4 axp

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

matias1
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: matias1 » ndz sie 19, 2012 06:13

Witam,

Jestem na etapie montażu klimy z climatroniciem do mojego golfa łapa, kompresor i rozrząd już założony.
Teraz pójdzie chłodnica i wiatraki i tu mam mały kłopot mam schematy do climatronica ale do innych wersji silnikowych.
Wiem że Greg przerabiał temat do swojego samochodu ale nie mam do niego kontaktu..........
Czy ma ktoś z was może schemat do axp 1.4?
Każda wskazówka mile widziana,

Pozdrawiam,

Maciej

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » ndz sie 19, 2012 08:27

trzy takie same tematy chyba nie były potrzebne... daj mejla to znajdzie się jakiś schemat

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » ndz sie 19, 2012 18:14

matias1 pisze:Teraz pójdzie chłodnica i wiatraki
i wzmocnienie

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Awatar użytkownika
PawełekK
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: PawełekK » ndz sie 19, 2012 22:58

Sory, że piszę nie na temat ale nie chcę tworzyć niepotrzebnie nowych tematów.

Ja również planuję montaż climatronika do AGR i tu mam prośbę do kolegów aby ktoś z Was zrobił mi zdjęcia komory silnika golfa z klimatyzacją z silnikiem AGR lub innym TDI na pompie wtryskowej. Chodzi mi o fotki komory bez obudowy silnika, żeby było widać przejście klimatyzacji z wnętrza samochodu, okolice lewej strony silnika tam gdzie idą węże od klimy przy tej rurze od intercoolera, łapa/mocowanie silnika i żeby było widać chłodnicę wody a dokładnie wąż wody co idzie na dół do chłodnicy. Potrzebuje tych fotek bo muszę widzieć jak to wszystko upchać i co będę musiał przerobić. Nie mam w okolicy golfa z klimą i dieslem na pompie więc liczę na dobre serce kolegów. Zdjęcia prosiłbym przesłać na elektronik.pawel@interia.pl

A tu schemacik:
Obrazek

EDIT: Musisz się kogoś dopytać czy przewód do złącza diagnostycznego podpiąć pod pin 7, bo oglądałem schemat golfa to wiele urządzeń podpiętych jest pod ten pin 7 i nie wiem czy klime też trzeba podpiąć pod ten pin.

matias1
Ma gadane
Ma gadane

Re: schemat elektryczny climatronic do 1.4 axp

Post autor: matias1 » wt sie 21, 2012 05:57

Witam,

Dzięki zachęci i pomoc, ten schemat już mam,
Obejmuje on inne wersje silnikowe niż AXP 1.4 i w tych rocznikach nie było magistrali cana.
Moje pytanie, czy schemat przekaźników chłodnicy jest taki sam we wszystkich silnikach 1.4 z canem lub bez?

Pozdrawiam,

Maciej

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » wt sie 21, 2012 15:02

matias1, daj maila na pw - dam ci schemat
matias1 pisze:Moje pytanie, czy schemat przekaźników chłodnicy jest taki sam we wszystkich silnikach 1.4 z canem lub bez?
zadajesz trochę trudne pytanie otóż w młodszych autach stosowane są sterowniki wentylatorów 14 pinowe, w starszych 10 pinowe, ale montowałem do starszego 14 i do nowszego 10 pinowe więc odpowiedź jest raczej taka - jeśli chcesz się trzymać schematu pod swój konkretnie silnik dajesz nowszy sterownik

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt sie 21, 2012 20:33

matias1, na mejlu masz schemat

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”