Witam. Posiadam licznik digifiz w mk II.
Od jakiegoś czasu dzieją się z nim dziwne rzeczy.
Mianowicie...
-gdy jest ciepło i po prostu od czasu do czasu na wolnych obrotach licznik wskakuje na 7000 obrotów. podczas jazdy tez nie jest dokladny.
-Temperatura wody cały czas mruga(z tym akurat mam problem od początku)
-od czasu do czasu licznik przygasa i jest normalnie i tak na zmianę zauważyłem ze raczej tylko wtedy gdy jest ciepło.
- no i co najdziwniejsze przy spokojnej jeździe pokazuje większe spalanie niż przy gwałtownej.
Aha i jeszcze pytanie co do ilości paliwa w baku bo obiło mi się o uszy ze dostanie czujnika do tych zegarów graniczy z cudem?(cały czas pokazuje 40 litrów)
Znacie kogoś w łódzkim kto to ogarnie?
Z góry dzięki za pomoc.
Digifiz- problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Digifiz- problem
Witam.
Tez mam Digifiza tylko teraz lezy mi na pulce bo wrucilem do standardu.. Ale tez mialem taki sam problem z temperatura i nie wiem co to bylo a co do bezyny to mi pokazywal jak chcial raz R a raz jakies cyfry jak mu sie chcialo i tez sie zastanawiam nad tymi czujnikami do paliwa... wiec chetnie sie dowiem...
Tez mam Digifiza tylko teraz lezy mi na pulce bo wrucilem do standardu.. Ale tez mialem taki sam problem z temperatura i nie wiem co to bylo a co do bezyny to mi pokazywal jak chcial raz R a raz jakies cyfry jak mu sie chcialo i tez sie zastanawiam nad tymi czujnikami do paliwa... wiec chetnie sie dowiem...
--==:spider:==--
viewtopic.php?f=87&t=498102" onclick="window.open(this.href);return false;
Digifiz- problem
w 1 kolejnosci posprawdzaj wszystkie masy co musza byc podlaczone do licznika czasem bywa ze gzdies gina wtedy mozesz podlaczyc wszystkie bezposredni do karoseri
czyjnik paliw a zbaku moze byz ze zwyklego u mnie dzila czasem jest tak ze samemu tzreba ustawic sobie plywak tzn wlac do pustego baku 5 litry i zobaczyc co pokazuje jak zle to podgiac plywak by dobrze pokazywal a potem dolewac po 5 litrow i sporawdzac jak pokazuje
ja wlozylem do mk2 syncro taki licznik i niezmienialem wplywaka i jakos sie udalo ze dobrze wskazuje
co do temperatury to tam czasem sa problemy z masa trzeba posprawdzac jak miga od wody to moze byc cos z czujnikiem plynu w zbiorniczku lub na tych kablach cos
a co do sciemniania to moze szwankowac czujnik optyczny lub wlacznik switel tam regulujesz podswietlanie zegaro i czasem nielaczy ten potenciometr w nim podmienic i zobaczyc czy na innym wlaczniuku to sie dzieje
czyjnik paliw a zbaku moze byz ze zwyklego u mnie dzila czasem jest tak ze samemu tzreba ustawic sobie plywak tzn wlac do pustego baku 5 litry i zobaczyc co pokazuje jak zle to podgiac plywak by dobrze pokazywal a potem dolewac po 5 litrow i sporawdzac jak pokazuje
ja wlozylem do mk2 syncro taki licznik i niezmienialem wplywaka i jakos sie udalo ze dobrze wskazuje
co do temperatury to tam czasem sa problemy z masa trzeba posprawdzac jak miga od wody to moze byc cos z czujnikiem plynu w zbiorniczku lub na tych kablach cos
a co do sciemniania to moze szwankowac czujnik optyczny lub wlacznik switel tam regulujesz podswietlanie zegaro i czasem nielaczy ten potenciometr w nim podmienic i zobaczyc czy na innym wlaczniuku to sie dzieje
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Digifiz- problem
i jak udalo sie do czegos dojsc?
--==:spider:==--
-