Uciekający prąd, rozładowany akumulator.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

dawidk92
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: dawidk92 » pt sie 17, 2012 11:53

Jaki polecacie w dobrej cenie?
Nie musi mieć jakichś wyszukanych funkcji, ma działac tak jak należy.

edit:
Wziąłem się w garść i sprawdziłem całą instalację dokładnie. Okazało się, że na wtyczce z centralki na pinie + z akumulatora pobór nie jest taki duży, jak na akumulatorze. Zacząłem odłączać więc po kolei każdy pin, okazało się, że po odłączeniu pinu "odcięcie zapłonu" pobór wynosi 0.03A na klemie przy zamkniętym aucie. Temat uważam za wyczerpany na tę chwilę.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob sie 18, 2012 11:29

ale 3 setne ampera to przecież nie jest dużo i nie rozładuje aku za tydzień

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

dawidk92
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: dawidk92 » sob sie 18, 2012 23:05

No właśnie dlatego napisałem, że pobór spadł do akceptowalnego poziomu. Wcześniej wynosił 0.13 - 0.25 A w zależności od niewiadomo czego ;) Winne było więc odcięcie zapłonu w alarmie lub jego błędne podłączenie przez poprzedniego właściciela. Po prostu je odłączyłem, bo mam odcięcie zrobione osobno (dodatkowo, poza alarmem). Także jeśli mogę polecić innym, będących w podobnej sytuacji, gdzie zacząć szukać to proponuję od NIEORYGINALNYCH elementów całej instalacji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”