Jaki polecacie w dobrej cenie?
Nie musi mieć jakichś wyszukanych funkcji, ma działac tak jak należy.
edit:
Wziąłem się w garść i sprawdziłem całą instalację dokładnie. Okazało się, że na wtyczce z centralki na pinie + z akumulatora pobór nie jest taki duży, jak na akumulatorze. Zacząłem odłączać więc po kolei każdy pin, okazało się, że po odłączeniu pinu "odcięcie zapłonu" pobór wynosi 0.03A na klemie przy zamkniętym aucie. Temat uważam za wyczerpany na tę chwilę.
Uciekający prąd, rozładowany akumulator.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
ale 3 setne ampera to przecież nie jest dużo i nie rozładuje aku za tydzień
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
No właśnie dlatego napisałem, że pobór spadł do akceptowalnego poziomu. Wcześniej wynosił 0.13 - 0.25 A w zależności od niewiadomo czego Winne było więc odcięcie zapłonu w alarmie lub jego błędne podłączenie przez poprzedniego właściciela. Po prostu je odłączyłem, bo mam odcięcie zrobione osobno (dodatkowo, poza alarmem). Także jeśli mogę polecić innym, będących w podobnej sytuacji, gdzie zacząć szukać to proponuję od NIEORYGINALNYCH elementów całej instalacji.