Światła mijania/drogowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Światła mijania/drogowe
Witam, mam następujący problem z moim Golfikiem i nie ma mądrego na to co się dzieje. Mianowicie:
Założyłem żarówki Philips Xtreme Vision (rzekome +100% więcej światła) 55W i wtedy zaczęły się problemy. Jak samochód jest nagrzany i trochę dłużej pojeżdzę, wrzucam długie - jest ok. Jak zmieniam na mijania to wszystkie światła gasną i jest ciemno (podświetlanie kokpitu działa). Po ok. 6 sekundach mijania się zapalają. Bardzo niebezpieczne - pierwszy raz zdarzyło mi się to na zakręcie.
Co może być przyczyną???
Pozdro.
Założyłem żarówki Philips Xtreme Vision (rzekome +100% więcej światła) 55W i wtedy zaczęły się problemy. Jak samochód jest nagrzany i trochę dłużej pojeżdzę, wrzucam długie - jest ok. Jak zmieniam na mijania to wszystkie światła gasną i jest ciemno (podświetlanie kokpitu działa). Po ok. 6 sekundach mijania się zapalają. Bardzo niebezpieczne - pierwszy raz zdarzyło mi się to na zakręcie.
Co może być przyczyną???
Pozdro.
Światła mijania/drogowe
MK4 nie ma przekaźników.
Sprawdź przełącznik świateł oraz manetkę. Nowe żarówki pewnie biorą nieco więcej prądu i takie skutki.
Na te 100% dalej nie licz. Te żarówki nigdy ci nie zaświecą dwa razy dalej, nigdy też nie uzyskasz drugie tyle światła To chwyt marketingowy. Trzeba było poszukać na forum i kupić Tungsramy +90%. Sztuka od 10 zł a efekt ten sam...
Sprawdź przełącznik świateł oraz manetkę. Nowe żarówki pewnie biorą nieco więcej prądu i takie skutki.
Na te 100% dalej nie licz. Te żarówki nigdy ci nie zaświecą dwa razy dalej, nigdy też nie uzyskasz drugie tyle światła To chwyt marketingowy. Trzeba było poszukać na forum i kupić Tungsramy +90%. Sztuka od 10 zł a efekt ten sam...
Światła mijania/drogowe
Ciekawe własnie - ma czy nie ma, bo jak byłem u mechanika to mówił, że przy zmianie świateł powinno być słychać przekaźnik a nie słychać. Więc tak powinno być czy nie?
Światła mijania/drogowe
tak jak skaktus napisał na oświetleniu nie ma przekaźników - sprawdź włącznik i manetkę
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Światła mijania/drogowe
Na 100%? I jest to Golf nie Bora?kuchar015 pisze:Jak zmieniam na mijania to wszystkie światła gasną i jest ciemno (podświetlanie kokpitu działa)
To manetka, a nawet włącznik główny nie będą mieć nic do sprawy a tylko kostka stacyjki. Otóż w Golfie już we włączniku drogowe i mijania idą osobnym torem a manetkę mijania omijają szerokim łukiem. A skoro tak, to awaria jednego toru (np. drogowych) we włączniku lub manetce nie wpływa na tor mijania. Tak jest w Golfie.
W Bora i mijania, i drogowe idą jednym torem (przewodem) aż za manetki. Tam te części mogą być winne.
Ostatnio zmieniony śr sie 08, 2012 15:08 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Światła mijania/drogowe
Jeśli to Golf, z układem czterech reflektorów - winna najpewniej kostka stacyjki.