Przewody BERU wytrzymały 10 miesięcy?

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

tomeczek88
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tomeczek88 » pn lip 30, 2012 00:27

Witam.

Jak to możliwe? Miałem przewody Janmor, wytrzymały prawie rok i choinka. Ok trudno, nawet długo jak na przewody z 45zł. Pokusiłem się o kupno oryginalnych Beru z allegro model Zef 562. Kosz 152 zł za komplet. Co dziwne w Intercrs ten sam komplet 250zł.

Samochód od ponad miesiąca strasznie przerywa, wymieniłem już świece kopułkę i palec. Nic nie pomagało, już szykowałem się do zmiany cewki ale w końcu postanowiłem zbadać to co od początku odrzucałem bo to przecież dopiero 10-cio miesięczne BERU takie jak fabryka dawała!!!

Podnoszę teraz po ciemku maskę i oczom mym ukazał się taki widok, że to bardziej dyskoteka a nie choinka. Jak to możliwe? Czyżby to nie były oryginalne Beru? Czy po prostu już nawet to robią gówniane?

Przecież wiem ze fabryczne Beru wytrzymywały nierzadko lata!

Proszę o opinie. Teraz pluję sobie w brodę ze nie kupiłem znów Janmora. Tanie a wytrzymały prawie 2 miesiące więcej :?

Golf 2, 1989r, 1.3Kat, gaźnik 40KW/55KM + LPG

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » pn lip 30, 2012 06:23

Mailem 2 auta:
Jette 1.8 z Beru
Golfa 1,3 z NGK
Przewody w golfie maja juz okolo 3 lat i nic im nie jest.
W Jettcie byly wymieniane 2 razy (caly czas Beru).
Z znajomy w aucie Jettcie 1.8 ma NGK juz chyba 3 lata i tez bez problemow.
Polecam NGK - koszt ok 150-200zl.
Janmory jak mialem to na 6 miesiecy.

ozzy1979

Gdzie wy te kable kupujecie?? Na bazarze od ruskich???

Post autor: ozzy1979 » wt lip 31, 2012 06:29

Mam Janmory (z żyłą miedzianą) od 3 lat i jest idealnie. Zero problemów, zapłon od pierwszej iskry nawet w wilgotną pogodę. Tylko, że kupowane od dystrybutora wskazanego przez producenta (http://www.janmor.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;). Nie powiem złego słowa na Janmory i nie chce widzieć innych. W drugim aucie mam (co prawda amerykan) kable Mopar'a - mają chyba ponad 7 lat - idealnie jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”