Cześć. Wyrwałem z Audi A4 B5 99r oryginalny zestaw do samopoziomowania. Silniczki,dwa czujniaki, moduł sterujący, instalacje aż do przedniej prawej skrzynki (pod nogami pasażera) Szukam schematów jak to podłączyć w moim mk2. Nie wiem co z robić z kablami o kolorze:
zóltym
biało-niebieski
czarno-zielony
zielony
brąz-biały
Gdy wepne brązowe w mase.. bo były one masami (2 kable) i czarno-zielony w 12V to widać reakcję czujników osi na ruch, waha się od 1V do 4V i na tym moja wiedza się skończyła. Prosze o pomoc w podłączeniu tego i schematach.
Schemat podłączenia samopoziomowania lamp
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
zółty - zasilanie poprzez bezpiecznik z przewodu który daje napięcie dla żarówki mijania
zielono/czerwony - diagnoza
biało/niebieski - sygnał prędkości
zielony - nie ma takiego - jest zielono/żółty
brązowo/biały i zielono/żółty oraz brązowy idą do silniczków regulacji
zielono/czerwony - diagnoza
biało/niebieski - sygnał prędkości
zielony - nie ma takiego - jest zielono/żółty
brązowo/biały i zielono/żółty oraz brązowy idą do silniczków regulacji
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
wydaje mi sie że brakuje mi przekaźnika 297. mam go we warsztacie ale musze mieć schemat calości... wpisuje w necie Audi LWR steuergrat, bo tak to sie nazywa i nic nie widzę, kurczę
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
podłączylem wszystko w golfie. Zauwazylem ze na ori silniczkach mk2 chodzi wiec na razie tak niech bedzie. Nie mam tylko jeszcze podlączonego kabelka biało niebieskiego i czerwono zielonego.. mają iść w audi do licznika a u mnie do kąd dokładnie. Ogolnie jak zapalam światla mijania to podchodzą one do góry na dobrą pozycje i po 10sek schodzą na dół i są za nisko.. Nie mam czujników zamontowanych jak w audi, mysle że bede musiał je tak wyregulować żeby pokazywały dobrze. Napięcie na czujnikach wahają się do ok 4V i teraz nie wiem czy wyzsza wartość to obnizanie czy podniesienie auta. Mógłbym ustawić czujniki na ok 1,8V tak jak auto stoi i moze bedzie ok. co sądzicie jak to zrobić ?