Jak zdjąć blokadę prędkości 2.0 AGG
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam po swapie na 2.0 AGG z pasata auto ciągnie bardzo żwawo do 200 i koniec, jak zdjąć blokadę prędkości?? można zrobić vag'iem??
Jadę powoli... Ale przed Tobą :D
- kamilsdz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie ma czegoś takiego jak blokada prędkości
Jaka skrzynia biegów? Nie kończy się przypadkiem?
Jaka skrzynia biegów? Nie kończy się przypadkiem?
Mój GTI TDI Jubi || FollowYourDreams@facebook || OEM+
Re: Jak zdjąć blokadę prędkości 2.0 AGG
skrzynia się nie kończy z tego co pamiętam to 4S obroty silnika dochodzą do ok 4800obr/min, uzyskanie prędkości 200km/h nie sprawia żadnych problemów gaz w podłogę i ciągnie równo.... tylk pojawi się 200 i koniec
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Watpie zeby byla tam jakas blokada, jak juz to tylko na odciecie paliwa pozyzej x obrotow/min ale nie zadziala ona na 5 biegu.
no i mnie to właśnie dziwi... na każdym biegu mogę deptać do odcinki obrotów a na 5 biegu max 200 i koniec, mocy jest aż nadto.... no cóż skoro nie ma ograniczenia ze strony sterownika do zamykam temat
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Nie spodziewaj sie ze na kazdym biegu dojdziesz do odcinki. Gdyby tak bylo to skrzynia nie konczyla by sie na 5 czy 6 biegu.
to tylko 115 km i to o ile silnik jeszcze tyle ma. okolice 200 to poprostu kres możliwości.
no zgadza się ze to tylko 115km, ale skoro przyspieszenie ze 180 do 200 trwa po prostu chwilę to dziwi mnie ze jak dojdę do 200 i jadę tak 2km i wskazówka nawet nie drgnie... jutro założę licznik z MKIII i nagram film i pokaże wam jak to wygląda...
- kamilsdz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie wiem jak ze stanem silnika, ale (jak się domyślam) w budzie MKII powinno lecieć powyżej 200 spokojnieTheBiSHoP pisze:to tylko 115 km i to o ile silnik jeszcze tyle ma. okolice 200 to poprostu kres możliwości.
Mój GTI TDI Jubi || FollowYourDreams@facebook || OEM+
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ja mam w Octavi 2.0 115KM i 200km/h jedzie, gazu pod pedalem jeszcze troche jest.
Blokady nie ma zadnej.
Blokady nie ma zadnej.