zamek centralny, domykanie szyb

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

fujimoto
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: fujimoto » wt lip 17, 2012 14:07

Mam zamiar kupić sterownik zamka centralnego - mam centralny zamek i alarm ale bez pilotra. Widzę, że są dwa typy takie z podłączeniem do modułu komfortu i bez.
Moje pytanie - czytając forum zauwazyłem ze trójka nie ma modułu komfortu - czy jest możliwość zamontowania takiego sterownika który będzie pilotem zamykał mi drzwi i domykał szyby?

pozdrówka
Fujimoto.

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Re: zamek centralny, domykanie szyb

Post autor: Lipek81 » wt lip 17, 2012 14:19

Jeżeli masz oryginalne szyby elektryczne i oryginalny centralny zamek, to nie musisz nic dokupować. Szyby i szyberdach domykają sie same, jeżeli przedłużysz sygnał zamykania - czyli jeżeli przytrzymasz kluczyk zamykając drzwi. Wane jednak, aby urządzenie które będzie wysyłłao sygnał zamknięcia do zamka centralnego miało możliwość wydłużenia sygnału zamykającego - dzięki temu przy zamknięciu a\samochodu domkną się szyby i szyberdach.

fujimoto
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: zamek centralny, domykanie szyb

Post autor: fujimoto » wt lip 17, 2012 14:38

W jaki sposób sprawdzę, czy to oryginalne podnośniki i alarm??

pozdrówka
Fujimoto.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt lip 17, 2012 14:46

Po pierwsze wszelkie opisy montażu znajdziesz na forum użyj wyszukiwarki i o to juz prosze nie pytaj.
Po drugie mk3 ma coś w rodzaju komfortu. Niema do tego osobnego modułu komfortu ale jest funkcja domykania szyb i szyberdachu oraz otwierania szyb ralizowana poprzez przytrzymanie kluczyka w drzwiach w pozycji na zamknięcie lub na otwarcie. Opiera się to o działanie włacznika w zamkach przednich i funkcję zaprogramowaną w modułach silniczków wszystkich szyb: krótkie ruszenie kluczykiem w drzwiach uruchamia tylko zamek centralny, długie - najpierw zamek centralny potem szyby i dach. I to wykorzystujesz przy podpinaniu alarmu, który musi mieć możliwośc wytworzenia długiego impulsu - większość nawet najtańszych alarmów lub sterowników zamka centralnego tę funkcje posiada. Resztę doczytasz

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”