Komunikaty na liczniku

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, Haki, Qto, VIP

dj_2008
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 30
Rejestracja: wt lip 20, 2010 21:30
Lokalizacja: Jarocin

Komunikaty na liczniku

Post autor: dj_2008 » ndz lip 08, 2012 00:42

Witam jestem posiadaczem golfa 4 00r i chcialbym sie dowiedziec czy da sie uruchomic komunikaty na komputerze licznika np o otwartych drzwiach czy tez klapy bagaznika? Nadmienie ze posiadam licznik z wyswietlaczem na srodku widzialem u kolegi w golfie jak i passacie b5lift ze w monecie otwarcia lewych przednich drzwi wyskakiwal komunikat po niemiecku o otwartych wlasnie tych drzwiach z gory dziekuje


Vw the best!!!

grg474
_
_
Posty: 5339
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 10:56
Lokalizacja: Skarżysko

Komunikaty na liczniku

Post autor: grg474 » ndz lip 08, 2012 08:09

tylna klapa no problem, napisy o drzwiach problem


Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :( jest A3 8P i EOS :)

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6388
Rejestracja: śr sie 13, 2008 14:01
Lokalizacja: Goleniów

Komunikaty na liczniku

Post autor: wesol » ndz lip 08, 2012 11:13

umnie w golfiorze bylo to w standardzie tylko jezyk zmienilem z szwabskiego na angielski. Chyba kodowaniem centralnego powinno sie udac to uruchomic.


SHARAN 1.9 TDI AUY++++ i GOLF 1.9TDI ASZ+ by TUNE UP oraz touran bls+

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI
Posty: 3937
Rejestracja: pt cze 27, 2008 01:00

Komunikaty na liczniku

Post autor: edzio » ndz lip 08, 2012 11:23

wesol pisze:Chyba kodowaniem centralnego powinno sie udac to uruchomic.
na pewno nie. :bajer:



dj_2008
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 30
Rejestracja: wt lip 20, 2010 21:30
Lokalizacja: Jarocin

Komunikaty na liczniku

Post autor: dj_2008 » ndz lip 08, 2012 21:46

no za duzo mi to nie pomoglo :-(


Vw the best!!!

grg474
_
_
Posty: 5339
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 10:56
Lokalizacja: Skarżysko

Komunikaty na liczniku

Post autor: grg474 » ndz lip 08, 2012 22:11

dj_2008 pisze:no za duzo mi to nie pomoglo :-(
pytałeś czy da się w tym roczniku dać ino o konkretnych drzwiach - dostałeś odpowiedź nie da się, czy da się włączyć info o tylnej klapie - dostałes info że da się - na konkretne pytania dostałeś konkretne odpowiedzi


Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :( jest A3 8P i EOS :)

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6388
Rejestracja: śr sie 13, 2008 14:01
Lokalizacja: Goleniów

Komunikaty na liczniku

Post autor: wesol » ndz lip 08, 2012 22:36

a od ktorego momentu daje sie aktywowac te komunikaty od drzwiach?? Aha mowimy o komunikatach otwartych drzwi jak stoi auto czy jedzie??


SHARAN 1.9 TDI AUY++++ i GOLF 1.9TDI ASZ+ by TUNE UP oraz touran bls+

grg474
_
_
Posty: 5339
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 10:56
Lokalizacja: Skarżysko

Komunikaty na liczniku

Post autor: grg474 » pn lip 09, 2012 16:32

wesol, licznik immo3 1/2 fis + komfort 1C0 + uruchomiony silnik + otwierasz drzwi - na fis masz wyświetlone info że np drzwi pasażer otwarte, przynajmniej ja tak miałem (teraz pełny fis to mam ikonę samochodu)


Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :( jest A3 8P i EOS :)

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6388
Rejestracja: śr sie 13, 2008 14:01
Lokalizacja: Goleniów

Komunikaty na liczniku

Post autor: wesol » pn lip 09, 2012 18:37

a widzisz ja mam tak ze musza sie kola toczyc by mi wywalilo komunikat na 1/2 fis ze drzwi dane sa otwarte. Tylko nie wiem jaki mam licznik i jakie immo. Auto jakos 2000/2001 rok ale juz nie pamietam dokladnie. Moge zapodac oznaczenia z vaga jakie jest dla licznika w razie co.


SHARAN 1.9 TDI AUY++++ i GOLF 1.9TDI ASZ+ by TUNE UP oraz touran bls+

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości