Witam.Mam problem z dwoma nie działającymi szybami (lewa strona przód oraz prawy tył). Sprawa wygląda następująco: z przodu po ściągnięciu boczka słychać bzyczenie natomiast po rozebraniu mechanizmu podnoszenia szyb silniczek nie porusza w ogóle trybikiem odpowiedzialnym za ruch ślimaka z linką. Po podłączeniu silniczka na ,,krótko'' działa , a najlepsze jest to że mam drugi kompletny zestaw podnośników i jest dokładnie ta sama sytuacja. Sprawdziłem przełączniki , bezpieczniki i jest wszystko OK.
Z tyłu zaś sytuacja wygląda tak iż nie występuje nawet przysłowiowe bzyczenie na zestawie który jest zamontowany ani nawet na zamienionym drugim , który posiadam.
Proszę o VWaszą pomoc gdyż nie mam zupełnie pojęcia gdzie leży przyczyna mojego problemu. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Vento-nie działające dwie szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1-sprawdzić przewody w drzwiach z tyłu.
2-w drzwiach z przodu połączenia i ich jakość. skoro silnik działa na krótko, a przy ori instalacji ma problem, być może coś stawia opór i silnik nie ma pełnej mocy.
2-w drzwiach z przodu połączenia i ich jakość. skoro silnik działa na krótko, a przy ori instalacji ma problem, być może coś stawia opór i silnik nie ma pełnej mocy.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
skaktus, dzięki za odpowiedź ale nie wiem co masz na myśli pisząc ,,sprawdzić przewody'' Prosiłbym coś jaśniej Elektryka to nie jest moja mocna strona
Piwo to moje paliwo
- Paweł Marek
- V.I.P.
FoKa1988, nie da się konkretnie, w osłonie gumowej wchodzące ze słupka do drzwi jest wiele kabli w tym od modułu obecnego przy kazdym silniku i przy włącznikach - pękanie tych kabli to częsta przyczna usterki jaką masz. Jeśli znajdziesz jakiś przełamany dio polutuj i sprawdzaj ponownie. Dokładniejsza diagnoza wymaga schematu - (sa na forum) , miernika i troche umiejętności.
A co do przednich drzwi skoro silnik działa po odpięciu linki to może oba siłowniki sa mechanicznie uszkodzone - rwą i blokują się w panecerzach i na ślimaku linki często
A co do przednich drzwi skoro silnik działa po odpięciu linki to może oba siłowniki sa mechanicznie uszkodzone - rwą i blokują się w panecerzach i na ślimaku linki często
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Paweł Marek, dziękuję za odpowiedź jutro z rana będziemy działać , popołudniu napisze jakie są wyniki Mam nadzieje że uporam się z tym problemem bo w te upały szybki to podstawa
Piwo to moje paliwo
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Paweł Marek, skaktus, wielkie dzięki za pomoc. Sprawa wyglądała następująco : w przednich drzwiach uj ny kabel masowy , zaś w tyle uj nych 5 kabli i opierniczona linka na ślimaku 3,5h wyjęte z weekendu ale wszystko ogarnięte i gra A więc popołudniu za VWasze zdrówko chłopaki
Piwo to moje paliwo