Przekaźnik 18 Styku X
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przekaźnik 18 Styku X
Witam,
od pewnego czasu przekaźnik 18 zaczął brzęczeć podczas jazdy. Zwykle słychać go było po przekręceniu kluczyka, a potem milczał. Teraz nieregularnie pobrzekuje podczas jazdy samochodem, czasami jest spokoj, czasami brzęczy przez kilkanaście sekund. Myślałem, że po prostu już się powoli kończył, więc wymieniłem go na inny oryginalny od VW, ale nadal dzieje się to samo. Co może być przyczyną?
od pewnego czasu przekaźnik 18 zaczął brzęczeć podczas jazdy. Zwykle słychać go było po przekręceniu kluczyka, a potem milczał. Teraz nieregularnie pobrzekuje podczas jazdy samochodem, czasami jest spokoj, czasami brzęczy przez kilkanaście sekund. Myślałem, że po prostu już się powoli kończył, więc wymieniłem go na inny oryginalny od VW, ale nadal dzieje się to samo. Co może być przyczyną?
Some think the cockroach is a pest, but that's the insect I like best! I love the way they run in fright, when I turn on the kitchen light. And when I squish them on the ground, they make a pleasant crunching sound.
Re: Przekaźnik 18 Styku X
Dobrze, ale co z kostką stacyjki? Jest zwarcie czy coś nie styka? Co zrobić w tej sytuacji?
Some think the cockroach is a pest, but that's the insect I like best! I love the way they run in fright, when I turn on the kitchen light. And when I squish them on the ground, they make a pleasant crunching sound.
Przekaźnik 18 Styku X
wymienić, ale najpierw zweryfikować czy to na pewno to, schemat w łapki i jazda
MK3 ADZ->AGU
Przekaźnik 18 Styku X
A czy może być to wina masy? Bo znalazłem opis przekaźnika i idzie od stacyjki aż do "głównej masy skrzynki bezp" opis był po ang. W oryginale "Main fusebox ground" Silnik był demontowany/montowany pare tyg temu. Może po prostu nie jest przykręcony do dobrej masy? Gdzie jest ta "Main fusebox ground"? I którędy idą do niej kable?
Przekaźnik 18 Styku X
Nie wiem jaką masz instalacje.
O silniku nie wspominałeś, to zmienia sytuację, jak najbardziej wskazane jest poprawienie wszystkich punktów masy oraz kostek które mogły zostać niedokładnie wpięte czy coś ale osobiście dalej obstawiam stacyjkę.
O silniku nie wspominałeś, to zmienia sytuację, jak najbardziej wskazane jest poprawienie wszystkich punktów masy oraz kostek które mogły zostać niedokładnie wpięte czy coś ale osobiście dalej obstawiam stacyjkę.
MK3 ADZ->AGU
Przekaźnik 18 Styku X
O silniku nie wspominałem, bo mam napisane jaki jest pod avatarem. Czego zapomniałem napisać to to, że golf z '90 roku, czyli nowa instalacja elektryczna.
Przekaźnik 18 Styku X
Nie wspominałeś, że był wyciągany, a jaki masz to widzę. Sprawdziłeś już coś?
MK3 ADZ->AGU
Przekaźnik 18 Styku X
Dzisiaj wieczorem się za to porządnie zabiorę, bo już nie mogę wytrzymać :<