Przekaźnik 18 Styku X

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
vayizmir
Nowicjusz
Nowicjusz

Przekaźnik 18 Styku X

Post autor: vayizmir » wt cze 26, 2012 22:55

Witam,
od pewnego czasu przekaźnik 18 zaczął brzęczeć podczas jazdy. Zwykle słychać go było po przekręceniu kluczyka, a potem milczał. Teraz nieregularnie pobrzekuje podczas jazdy samochodem, czasami jest spokoj, czasami brzęczy przez kilkanaście sekund. Myślałem, że po prostu już się powoli kończył, więc wymieniłem go na inny oryginalny od VW, ale nadal dzieje się to samo. Co może być przyczyną?

Some think the cockroach is a pest, but that's the insect I like best! I love the way they run in fright, when I turn on the kitchen light. And when I squish them on the ground, they make a pleasant crunching sound.

ssarna1
Forum Master
Forum Master

Przekaźnik 18 Styku X

Post autor: ssarna1 » wt cze 26, 2012 23:06

Kostka stacyjki

MK3 ADZ->AGU

Awatar użytkownika
vayizmir
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Przekaźnik 18 Styku X

Post autor: vayizmir » wt cze 26, 2012 23:08

Dobrze, ale co z kostką stacyjki? Jest zwarcie czy coś nie styka? Co zrobić w tej sytuacji?

Some think the cockroach is a pest, but that's the insect I like best! I love the way they run in fright, when I turn on the kitchen light. And when I squish them on the ground, they make a pleasant crunching sound.

ssarna1
Forum Master
Forum Master

Przekaźnik 18 Styku X

Post autor: ssarna1 » wt cze 26, 2012 23:12

wymienić, ale najpierw zweryfikować czy to na pewno to, schemat w łapki i jazda

MK3 ADZ->AGU

Awatar użytkownika
vayizmir
Nowicjusz
Nowicjusz

Przekaźnik 18 Styku X

Post autor: vayizmir » śr cze 27, 2012 00:04

A czy może być to wina masy? Bo znalazłem opis przekaźnika i idzie od stacyjki aż do "głównej masy skrzynki bezp" opis był po ang. W oryginale "Main fusebox ground" Silnik był demontowany/montowany pare tyg temu. Może po prostu nie jest przykręcony do dobrej masy? Gdzie jest ta "Main fusebox ground"? I którędy idą do niej kable?

ssarna1
Forum Master
Forum Master

Przekaźnik 18 Styku X

Post autor: ssarna1 » śr cze 27, 2012 00:30

Nie wiem jaką masz instalacje.
O silniku nie wspominałeś, to zmienia sytuację, jak najbardziej wskazane jest poprawienie wszystkich punktów masy oraz kostek które mogły zostać niedokładnie wpięte czy coś ale osobiście dalej obstawiam stacyjkę.

MK3 ADZ->AGU

Awatar użytkownika
vayizmir
Nowicjusz
Nowicjusz

Przekaźnik 18 Styku X

Post autor: vayizmir » śr cze 27, 2012 07:43

O silniku nie wspominałem, bo mam napisane jaki jest pod avatarem. Czego zapomniałem napisać to to, że golf z '90 roku, czyli nowa instalacja elektryczna.

ssarna1
Forum Master
Forum Master

Przekaźnik 18 Styku X

Post autor: ssarna1 » śr cze 27, 2012 11:48

Nie wspominałeś, że był wyciągany, a jaki masz to widzę. Sprawdziłeś już coś?

MK3 ADZ->AGU

Awatar użytkownika
vayizmir
Nowicjusz
Nowicjusz

Przekaźnik 18 Styku X

Post autor: vayizmir » śr cze 27, 2012 13:17

Dzisiaj wieczorem się za to porządnie zabiorę, bo już nie mogę wytrzymać :<

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”