Elektryka stara a nowa

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
antekswirol
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Elektryka stara a nowa

Post autor: antekswirol » ndz cze 24, 2012 09:00

Witam mam pytanie czy dużo Jest zachodu aby przepiac kostki z nowej elektryki na stary typ koostek ze złączami bananowymi ?
dziękuje za wszelkie odpowiedzi :) :kufel:

Kupię WIĄZKĘ GRZANYCH FOTELI MK2 stary lub nowy typ:) Sprzedam lakier (1,5l)+LZ7L wszystkie dodatki + czarny podkład 1l cena do ugadania
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 7#p5932497 my golf 2 1.8 RP

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Elektryka stara a nowa

Post autor: grg474 » ndz cze 24, 2012 09:50

antekswirol pisze:Witam mam pytanie czy dużo Jest zachodu aby przepiac kostki z nowej elektryki na stary typ koostek ze złączami bananowymi ?
bardzo dużo - właśnie jestem przy końcu takiej przeróbki w golfie cabrio - prościej uwierz mi i szybciej będzie załatwić na szrocie całą instalację z nowszej wersji

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Elektryka stara a nowa

Post autor: Paweł Marek » ndz cze 24, 2012 10:55

antekswirol, ogólnie jak kolega wyżej napisał, ale Ty nic nie napisałeś co chcesz dokładnie zrobić, bo jeśli chodzi tylko o podpięcie jakiegoś "fragmentu" elektryki np od silnika to można się bawić - pinouty starej i nowej skrzynki znajdziesz bez kłopotu

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
antekswirol
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Elektryka stara a nowa

Post autor: antekswirol » ndz cze 24, 2012 11:40

dokładnie jak mowisz chodzi tu głównie o przepiecie instalacji silnika obecnie mam 1.3 a chcem włożyc 1.8 i nie wiem czy dostane ze starą elektryka :)

Kupię WIĄZKĘ GRZANYCH FOTELI MK2 stary lub nowy typ:) Sprzedam lakier (1,5l)+LZ7L wszystkie dodatki + czarny podkład 1l cena do ugadania

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Elektryka stara a nowa

Post autor: Paweł Marek » pn cze 25, 2012 22:29

RP robiony był od 87 roku więc nie powinno być kłopotu, albo GU gaźnikowy.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
antekswirol
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Elektryka stara a nowa

Post autor: antekswirol » śr cze 27, 2012 22:23

ja już dziekuje za gażnik :P mam w swoim 2g i podziekuje chcem troszkę szybciej pojeżdzic niż 150, a czy to prawda że gaźniki w 1.8 były bardzo wadliwe bo dość dużo negatywnych opini słyszałem i ludzie zastępują go monotronicznym wtryskiem

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Elektryka stara a nowa

Post autor: Paweł Marek » pt cze 29, 2012 21:00

nie wadliwe ale dość awaryjne i nie żadne 150 tylko nawet lepiej jak RP pójdzie bo GU ma wyższy moment obrotowy. Nie jest diabeł taki straszny z tym gaźnikiem, wszystko opisane na forum i w reszcie netu, natomiast niewątpliwie wtrysk jest mniej problematyczny

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”