Dyskoteka pod nogami

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Szybki5151
Mały gagatek
Mały gagatek

Dyskoteka pod nogami

Post autor: Szybki5151 » sob cze 23, 2012 14:12

Witam
Mam problem gdyż w moim Mk3 coś się dzieje złego :satan: . Nie mam zaślepki na te wszystkie bezpieczniki i przekaźniki pod nogami i trochę zwisają , ale do rzeczy ... jak je podniosę do góry gdy silnik pracuje to słychać trzask i silnik gaśnie a w nocy oczywiście widać jak iskrzy , dzieje się tak również jak wjadę na nierówność co jest bardzo niebezpieczne na dziurawej drodze szybkiego ruchu :/ . Z tego co zauważyłem jeden przekaźnik się bardzo grzeje , ale z przodu a iskrzy gdzieś tam z tyłu . Proszę o pomoc , co sprawdzić i gdzie szukać problemu ?
Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Dyskoteka pod nogami

Post autor: Zico63b » sob cze 23, 2012 15:52

Myślę, że już wytopiło się gniazdo (jedno lub nawet kilka) dla przekaźnika czy bezpieczników. Do tego być może wypadają wtyki z tyłu skrzynki. Kolejna sprawa: skrzynka spoczywa nie na zaślepce ale specjalnych swoich uchwytach. Tak więc powinna być o nie zaczepiona.
Jeśli to wszystko wziąć pod uwagę, a gdy te zaczepy skrzynki są urwane - warto rozejrzeć się za "nową" skrzynką z auto-złomu. Musi tylko mieć taki sam numer 357 937 039. Była używana w Golfach 2 i w każdym Golfie 3 bez znaczenia benzyna czy Diesel, także Passaty czy Polo; jest w czym szukać.
Rozbiórka i naprawa jest nieopłacalna cenowo i finansowo, aczkolwiek możliwa.

Wszystkie operacje ze skrzynką wykonujemy na odpiętym akumulatorze!!!

Szybki5151
Mały gagatek
Mały gagatek

Dyskoteka pod nogami

Post autor: Szybki5151 » sob cze 23, 2012 16:44

Urwany był zaczep podtrzymujący skrzynkę i jakoś go tam dorobiłem :bajer: . Po oględzinach zauważyłem ,że kable z jednej kostki luźno wychodzą i jak ta skrzynka skakała to pociągała za sobą kable i odcinało zapłon . . . , ale teraz jak skrzynka siedzi na zaczepach nie powinno być problemów .
Dzięki za odpowiedź Zico63b,

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”