Instalacja Xenonów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Instalacja Xenonów
Witam, posiadam VW Bore 2000r i są tam zwykłe lampy.
Chodzi o to że chciałbym zamontować xenony, kupiłem już cały zestaw przetwornice itp.
Chciałbym to zrobić sam, tylko potrzebuje jakiejś instrukcji by nie podłączyć xenonów tak by nie zakłócały pracy radia itp.
Szukałem na forum ale nie mogę nigdzie znaleźć jak podłączyć xenonki.
Chodzi o to że chciałbym zamontować xenony, kupiłem już cały zestaw przetwornice itp.
Chciałbym to zrobić sam, tylko potrzebuje jakiejś instrukcji by nie podłączyć xenonów tak by nie zakłócały pracy radia itp.
Szukałem na forum ale nie mogę nigdzie znaleźć jak podłączyć xenonki.
Ostatnio zmieniony wt cze 19, 2012 21:24 przez AtRLDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pablo Corrado
- Forum Master
Instalacja Xenonów
Kupileś HIDy, czy ori xenony?
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
Re: Instalacja Xenonów
Skoro boi się o zakłócanie radia to obstawiam HIDaPablo Corrado pisze:Kupileś HIDy, czy ori xenony?
o_OAtR1908 pisze:zakucały
MK3 ADZ->AGU
Rozumiem, ze zdajesz sobie sprawę z tego że taka przeróbka jest nielegalna oraz że będziesz ślepił innych kierowców?AtR1908 pisze:Hidy, sorry pisane na szybko ;]
MK3 ADZ->AGU
- Pablo Corrado
- Forum Master
Instalacja Xenonów
Właśnie stąd moje pytanie było
Lepiej zainwestuj w oryginał, bo HID pomijając oślepianie będzie zakłócał wszystko wokoło
Lepiej zainwestuj w oryginał, bo HID pomijając oślepianie będzie zakłócał wszystko wokoło
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
Sprzedam:
już po ptokach, wszystko kupił.Pablo Corrado pisze: Lepiej zainwestuj w oryginał
MK3 ADZ->AGU
ssarna1 pisze: będziesz ślepił innych kierowców?
Pewnie kolo kupił psubixenony na H4, obstawiam barwę 6 - 8 K a nawet 12 K.
Autorze postu - takie qupsko to możesz zakładać sobie na zlot, na drogę - won.
PS-nie ma możliwości aby chiński xenon nie zakłócał.
http://www.sjp.pl/%C5%9Blepi%C5%82" onclick="window.open(this.href);return false;skaktus pisze:ssarna1 pisze: będziesz ślepił innych kierowców?
zgadzam się, albo zakładaj ori albo wcale
MK3 ADZ->AGU
Instalacja Xenonów
Podepnę się pod temat
Też mam zamiar zmienić zwykłe lampy na xenony z tym, że na ori xenon i mam pytanko do Was drodzy koledzy.
Wystraczy założyć lampy xenonowe (samopoziomowanie odpuszczam, zostaję przy manulnej regulacji),
spryski z większym zbiornikiem na płyn, zakodować coś w kompie i gra gitara czy muszę coś jeszcze poprzerabiać żeby to wszystko chulało tak jak ma być?
Też mam zamiar zmienić zwykłe lampy na xenony z tym, że na ori xenon i mam pytanko do Was drodzy koledzy.
Wystraczy założyć lampy xenonowe (samopoziomowanie odpuszczam, zostaję przy manulnej regulacji),
spryski z większym zbiornikiem na płyn, zakodować coś w kompie i gra gitara czy muszę coś jeszcze poprzerabiać żeby to wszystko chulało tak jak ma być?
Mój Borewicz >>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=453579" onclick="window.open(this.href);return false;
Instalacja Xenonów
Żeby hulało jak ma być potrzebujesz samopoziomowania
Spryski muszą być wysokociśnieniowe, lampy bez zmatowiałego klosza, markowe palniki i można zakładać. Do tego potrzebna jest odpowiednia przejściówka z starych lamp na nowe.
Spryski muszą być wysokociśnieniowe, lampy bez zmatowiałego klosza, markowe palniki i można zakładać. Do tego potrzebna jest odpowiednia przejściówka z starych lamp na nowe.
Instalacja Xenonów
Gdzieś czytałem, że trzeba jeszcze podobno przerabiać ,,coś" od samopoziomowania w xenonach jak się chce mieć zwykłą regulację?
Mój Borewicz >>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=453579" onclick="window.open(this.href);return false;