Problem z 2 kontrolkami wyskakującymi jednocześnie...

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

YaPaE
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: YaPaE » pn cze 18, 2012 20:48

Witam mam problem bo jak 2 lata nic sie nie działo to teraz multum, ale do rzeczy.. postawiłem auto w słońcu a ze dziś było ponad 30 u mnie i tak cały dzień odpalam swojego golfa wieczorem i jest ok po 3 km zapala mi sie i mruga kontrolka od świecy żarowej , doczytałem na forum że może chodzić o swiatła stopu i rzeczywiście światło przy szybie nad bagażnikiem nie chodzi pytanie tylko jak się tam dostać?
A drugie pytanie to że nie zdążyłem dojechać do domu a kontrolka od ESP sie zapaliła inie chce zgasnąć przy zapalaniu od razu sie załancza na ta od świec po minucie. Co to może być najbardziej prawdopodobne?
Z góry dziękuje oczywiście

YaPaE
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Re: Problem z 2 kontrolkami wyskakującymi jednocześnie...

Post autor: YaPaE » pn cze 18, 2012 21:29

Odnalazłem przyczyne prawdopodobnie tej kontrolki ESP a mianowicie w komputerze wyskoczył taki wpis; Czujnik ciśnienia w układzie hamulcowym g201.
Niestety usunąć sie nie chce a kontrolka na zimnym silniku zgasła ale podjrzewam że jeszcze wyskoczy. tak wiec jesli to własnie to to gdzie znajde ten czujnik i jaka jest cena jego wymiany jesli by to było zbytnio skomplikowane jak dla mnie?

YaPaE
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Re: Problem z 2 kontrolkami wyskakującymi jednocześnie...

Post autor: YaPaE » wt cze 19, 2012 22:07

Dzieki za pomoc.. Będę sie musiał udać do warsztatu bo za chiny nie znika kontrolka a swiatło stopu brak dojścia

Awatar użytkownika
Pablo Corrado
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pablo Corrado » śr cze 20, 2012 09:00

Sprawdź czulnik stopu montowany w pedale hamulca, w górnej jego części. Wyjmij, przemierz miernikiem i ci się wyjaśni czy to on jest winny.
Moim zdaniem to jego wina.

Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”