znikły kierunkowskazy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
znikły kierunkowskazy
witam mam golfa mk2 w czoraj znikły mi kierunki awaryjne normalnie działaja zmieniłem przekaźnik i to samo bezpieczniki też ok co może być przyczyna że znikły ????????????
wrobel
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
znikły kierunkowskazy
Uszkodzenie styku we włączniku świateł awaryjnych; w zależności od wersji - albo w desce jako osobny, albo jest częścią manetek.
To przez "awaryjny" płynie napięcie "kierunków" i stąd to on może być winien.
To przez "awaryjny" płynie napięcie "kierunków" i stąd to on może być winien.
znikły kierunkowskazy
własnie manetki z tym awaryjnym drugie założyłem i to samo jest nie działaja...
wrobel
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
znikły kierunkowskazy
Ale w starszej wersji instalacji (przy okazji - jaka to wersja, jaki rocznik?) bezpiecznik od kierunków jest inny a od awaryjnych też inny. Czy Kolega sprawdził oba, i czy właściwe? Numery 4 i 19.
W wersji nowszej - pozostaje szukanie przerwy, popuszczonej wtyczki itp.
W wersji nowszej - pozostaje szukanie przerwy, popuszczonej wtyczki itp.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
znikły kierunkowskazy
Czyli nowa wersja - sprawdzę wieczorem, bo obszernie już o takim sprawdzaniu pisałem - tylko muszę to odnaleźć wśród 274 stron (!) swych postów
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
znikły kierunkowskazy
No i znalazłem:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=435109" onclick="window.open(this.href);return false;
Jest to o MK 3, lecz one przejęły ten fragment elektryki z ostatnich roczników Golfa 2 - to jest więc to samo i te same czynności się wykonuje.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=435109" onclick="window.open(this.href);return false;
Jest to o MK 3, lecz one przejęły ten fragment elektryki z ostatnich roczników Golfa 2 - to jest więc to samo i te same czynności się wykonuje.
-
- Ma gadane
znikły kierunkowskazy
ja mialem tak wlasnie bo wlaczylem kierunki gdy mi tylko 1 zarowka swiecila bo z przodu byl odlaczony i dzialo sie tak jak opisales wiem ze sprawdzales bezpieczniki ale sprawdz jeszcze raz najlepiej kazdy