Kable pomocy

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Piotrek6
Nowicjusz
Nowicjusz

Kable pomocy

Post autor: Piotrek6 » wt cze 12, 2012 11:00

Cześć wszystkim mam problem związany z wiązką kabli.. dokładnie chodzi mi o kable idące od górnego światełka aż do bezpieczników. idą one lewą stroną od kierowcy pomiędzy szyba a drzwiami. potrzebuje takich kabli ponieważ się popaliły ;/ i gdy wsadzam bezpiecznik odpowiadający za oświetlenie w aucie i centralny to od razu go pali... dlatego muszę zakupić lecz nigdzie nie mogę znaleźć... szukałem na allegro lecz nie widziałem takich.. może ktoś z was posiada? albo by mógł załatwić ?? proszę o pomoc

Awatar użytkownika
Waqa
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Kable pomocy

Post autor: Waqa » wt cze 12, 2012 11:13

nie wiem czy dostaniesz takie drobiazgi, ponieważ nikt nie zwraca uwagi na takie duperele. chyba najlepszym rozwiązaniem w Twoim wypadku jest wymiana uszkodzonych przewodów.

Piotrek6
Nowicjusz
Nowicjusz

Kable pomocy

Post autor: Piotrek6 » wt cze 12, 2012 11:29

no właśnie o to chodzi ze te kable sie całe poprzepalały... sa tak twarde że szok a izolacja sie stopiła ;/... więc trzeba wymienić całe te kabelki od swiatełka górnego az do bezpiecznikow bo poszły po całej lini... ;((

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

Kable pomocy

Post autor: marcin7x5 » wt cze 12, 2012 13:29

Poszukaj całej wiązki na szrocie i wymien.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Kable pomocy

Post autor: Qto » wt cze 12, 2012 22:50

do lampki za wiele kabli nie idzie...także moim zdaniem najprościej wymienić popalone kable na nowe o odpowiednim przekroju.
Jak nie tak...to albo szukanie po szrotach/rozbitych auta na alle... ... albo kupno wiązki w serwisie - ja bym wymieniał kable, tak jak napisałem wyżej.
za 3. pkt regulaminu temat zamykam. Jesteś nowym użytkownikiem forum, więc zapoznaj się z regulaminem.

Zablokowany

Wróć do „Elektryka”