domykanie szyb z kluczyka

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
limazulu3172
Grupa Śląsk
Grupa Śląsk

Post autor: limazulu3172 » sob cze 02, 2012 21:52

witam
wyczytałem że jest takie coś jak domykanie szyb z kluczyka tzn chodzi mi o to że dłużej sie trzyma kluczyk w pozycji "zamknij" i szyby się podnoszą. Przynajmniej coś takiego wyczytałem w necie.
Problem polega na tym że u mnie to nie działa, niema żadnej reakcji szyb na dłuższe przytrzymanie kluczyka w pozycji za równo "zamknij" jak i "otwórz" :grrr:
Co może być tego przyczyną ?
A może takie gadżety nie były montowane we wszystkich trójeczkach... Jeśli tak to jak zrobić takie domykanie?

Proszę o pomoc

ps jeśli temat już był to przepraszam ale ja nie mogłem nic podobnego znaleźć

pozdro :pub:

mój gofer III
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=451014" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
zielu
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: zielu » pn cze 04, 2012 11:44

ogólnie w faq jest bardzo obszerny temat o podłączniu el. szyb...
a masz oryginalny centralny zamek :?: bo nie każdy zamek w drzwiach był montowany z tą funkcją...
jeżeli masz to prześleć temat w FAQ a na pewno się dowiesz gdzie i co podłączyć by domykanie działało...

Obrazek

Awatar użytkownika
limazulu3172
Grupa Śląsk
Grupa Śląsk

Post autor: limazulu3172 » pn cze 04, 2012 14:50

centralka chyba jest oryginalna :kac: dzięki kolego, to już mnie naprowadziło na właściwy tor ;p postaram sie coś znaleźć w FAQ a jeśi nie znajde to dalej bede zawracał wam d... :grin:
pozdro :pub:

mój gofer III
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=451014" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt cze 05, 2012 12:58

w skrócie za działanie szyb z kluczyka odpowiadają ten same kable które powodują zamknięcie lub otwarcei zamka centralnego, tylko musi byc dłuższy impuls (dłusze przytrzymanie kluczyka). Czyli zielony otwiera szary zamyka. Zdaje się działa to w ogóle nawat bez pompki. Kable te idą od włącznika w zamku ktory jest uruchamiany kluczykiem, i dalej lecą do pompki i do modułów szyb, w którymś miejscu zmieniają kolor zielony na zielono czerwony a szary na szaro czerwony, impulsy podają plusowe. Znajdziesz schemat szyb na forum i posprawdzasz miernikiem co jest nie tak

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”